Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής η εκδήλωση για τα 200 χρόνια παρουσίας και προσφοράς της Βιβλικής Εταιρίας στην Ελλάδα στο Μέγαρο Μουσικής.
Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας, Περγάμου κ. Ιωάννης και Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγγελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας κ. Μιχαήλ Χατζηγιάννης, ο Διευθυντής Ηνωμένων Βιβλικών Εταιριών κ. Michael Perreau και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τονίζοντας πως «η αποψινή εκδήλωση για όσους εργαζόμαστε ή συνδεόμαστε με την εταιρία είναι μια ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον Θεό, αλλά και να τιμήσουμε όσους εργάστηκαν 200 χρόνια για τη διάδοση της Αγίας γραφής, αλλά είναι και μία ευκαιρία αναστοχασμού για όσα έγιναν και για όσα πρέπει να γίνουν».
Μίλησε επίσης για τις δράσεις της Εταιρίας ενώ προσέφερε αναμνηστικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Αρχιεπίσκοπο.
Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε οφειλόμενο χρέος προς τους εργάτες του Λόγου του Θεού την παρουσία του στην εκδήλωση τονίζοντας πως «Προσωπικώς -κάνοντας ένα είδος ομολογίας ψυχής- θέλω να τονίσω ότι βρίσκομαι εδώ, εκ μέρους της Πολιτείας, για να εκπληρώσω οφειλόμενο χρέος απέναντι στους «Εργάτες του Λόγου του Θεού». Διότι πρέπει να γνωρίζουμε όλοι -και αυτό δεν είναι θέμα Πίστης, αφορά τον Άνθρωπο, αφορά τον Πολιτισμό μας, ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας- ότι η Βίβλος είναι ένα πραγματικό καταπίστευμα Πνεύματος. Ένα καταπίστευμα, το οποίο είναι συνδημιουργία του Θεού και του Ανθρώπου, και περικλείει αποστάγματα πολύτιμα που ξεκινούν από την Προσευχή, φθάνουν στην Λογοτεχνία με κορύφωση την Ποίηση και, τέλος, συντίθενται σ’ αυτό που θα λέγαμε ο «Λόγος»: Ό,τι τελειότερο μπορεί να συλλάβει ο Άνθρωπος, πάντοτε βεβαίως εφόσον του το επιτρέπουν οι δυνάμεις του και η Δύναμις που υπάρχει πάνω απ’ αυτόν. Άλλωστε, η ίδια η Βίβλος αποδεικνύει από τα κείμενά της ότι είναι μια διαχρονική συνέχεια. Συνέχεια η οποία έχει ως στόχο ν΄ αναδείξει τι σημαίνει ο Λόγος του Θεού, πόσο χρήσιμος είναι για τον Άνθρωπο και, το τονίζω για μια ακόμη φορά, για πιστεύοντες και για μη πιστεύοντες. Αυτή είναι ακριβώς η αξία της».
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν τόσα χρόνια με πίστη και αφοσίωση, ώστε ο λόγος του Θεού να είναι θεμέλιο για κάθε άνθρωπο και ευχήθηκε «ο λόγος του Θεού να είναι πράξη στην καθημερινότητα μας».
Αμέσως μετά προβλήθηκε ταινία με τίτλο: «Ο Λόγος του Κυρίου μένει στον αιώνα» και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία από τον κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, Καθηγητή Παλαιάς Διαθήκης με θέμα: «Αγία Γραφή: Πρόκληση και Πρόσκληση Ενότητας» ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την χορωδία της ΕΡΤ.
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi