You are currently viewing Η Εκκλησία της Ρωσίας θα επανεξετάσει την ποιμαντική φροντίδα των ρώσων της Αφρικής

Η Εκκλησία της Ρωσίας θα επανεξετάσει την ποιμαντική φροντίδα των ρώσων της Αφρικής

  • Reading time:1 mins read

Σχόλιο επί της ειδήσεως: Ακόμη ένα βρώμικο επεισόδιο στο σήριαλ των μοσχοβίτικων εκβιασμών και απειλών κατά της Ορθοδοξίας.

Ακόμη ένα ξεκάθαρο αποτύπωμα της αίρεσης του εθνοφυλετισμού και της λεγόμενης “ρωσικής ορθοδοξίας”, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.

Ήλθε η ώρα νομίζω οι υγιείς τοπικές Εκκλησίες, αυτές που δεν έχουν διαφθαρεί από την αίρεση και το μαμμωνά, να συνεργασθούν και να αποκηρύξουν τη “Ρωσική Εκκλησία” όπως άλλοτε αποκήρυξαν τον Αρειανισμό, το Νεστοριανισμό και όλες τις ειδεχθείς αιρέσεις.

Η αίρεση μάλιστα της Μοσχοβίας είναι η χειρότερη από όλες. Απειλεί την ίδια την οντολογία και σωτηριολογία της Εκκλησίας.

“Έστω σοι ως ο εθνικός και ο τελώνης”! Αυτή είναι η εντολή της Αγίας Γραφής.

Οι άνθρωποι είναι ανεπίδεκτοι παιδεύσεως και διορθώσεως.

Να προστατεύσουμε την Εκκλησία από τη μολυσματική τους νόσο, προτού κυριεύσει και άλλες τοπικές Εκκλησίες…
Αρχιμ. Ρ.Α.

Η είδηση

“Η Εκκλησία της Ρωσίας δεν αποκλείει πλέον την δυνατότητα αναθεώρησης του ζητήματος, σχετικά με την ποιμαντική των ρώσων που ζουν σε χώρες της Αφρικής” — δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.

Να αναφερθεί ότι ο κ. Λεγκόιντα αναφέρθηκε και στην απόφαση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄, ο οποίος την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου αναγνώρισε την αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

“Εκτός από την αφαίρεση του ονόματος του Πατριάρχη από τα δίπτυχα, οι συνέπειες όσον αφορά την ποιμαντική των ρώσων της Αφρικής είναι αναπόφευκτες” – πρόσθεσε ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.

Επίσης ο κ. Λεγκόιντα πρόσθεσε ότι “αυτό είναι πλέον ένα από τα θέματα που θα εξεταστούν σοβαρά, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση”.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας του Πατριαρχείου Μόσχας, υπογράμμισε ότι “η Ιερά Σύνοδος είναι εκείνη όμως που θα αποφασίσει επί του θέματος”.

Μέχρι σήμερα με τη συνεργασία των Αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών παραχωρούνται Ορθόδοξοι κληρικοί από τα Πατριαρχεία Ρωσίας, Σερβίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας που διακονούν κάτω από την εκκλησιαστική δικαιοδοσία του τοπικών Μητροπόλεων και Επισκοπών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, χρησιμοποιώντας μαζί με την αγγλική γλώσσα και την εθνική τους γλώσσα, τόσο στη λειτουργική ζωή της ενορίας όσο και στην ποιμαντική.

ΠΗΓΗ: Romfea.gr