Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αγγέλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Βερνέζου, διατελέσαντος επί πεντηκονταετία Εφημερίου και Προϊσταμένου του Ι. Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Νέου Προκοπίου Ευβοίας, κοιμηθέντος το βράδυ της 22ας Ιουλίου 2017, μετά από ολιγόωρη ασθένεια.
Ο μακαριστός π. Ιωάννης, γεννήθηκε το έτος 1939 στον Παγώντα Διρφύων στους κόλπους ευσεβούς οικογενείας, γαλουχήθηκε στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο του ιερατικού διακονήματος.
Την εκκλησιαστική παιδεία έλαβε στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας και συνέχισε τις θεολογικές του σπουδές στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, της οποίας ανεδείχθη πτυχιούχος.
Ενυμφεύθη με την ευγενική και εκλεκτή σύζυγό του Παρασκευή, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν έξι τέκνα, εκ των οποίων ο ένας υιός τους έγινε Ιερεύς και η μία θυγατέρα τους πρεσβυτέρα του Ιερέως συζύγου της.
Χειροτονήθηκε, δια των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Γρηγορίου (Πλειαθού) Διάκονος στις 21 Μαΐου 1964, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και Πρεσβύτερος στις 9 Απριλίου 1967, στον ίδιο Ιερό Ναό.
Από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη) έλαβε τον Σεπτέμβριο του 1975 το οφφίκιο του Οικονόμου, τον Σεπτέμβριο του 1978 το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, ενώ τον Ιούνιο του 1999 του ανετέθησαν και καθήκοντα Αρχιερατικού Επιτρόπου Κηρέως.
Οι ικανότητές του, έκαναν τους κατά καιρόν προϊσταμένους του Μητροπολίτες (τέσσερις στον αριθμό, τους μακαριστούς Γρηγόριο, Νικόλαο (Σελέντη), Χρυσόστομο Α΄ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο), να του εμπιστευθούν την υψηλή διακονία του Προϊσταμένου του Ι. Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο, στο οποίο τοποθετήθηκε από της χειροτονίας του, αρχικά ως Διάκονος και στη συνέχεια ως Εφημέριος, αφού έτρεφε ιδιαίτερη ευλάβεια προς τον Όσιο Ιωάννη και εργάστηκε με αίσθημα ευθύνης ενώπιον της ιεράς Διακονίας που του ανετέθη, με σεβασμό και αγάπη προς τους αναρίθμητους προσκυνητές του Οσίου, υπακοή προς τον Επίσκοπό του και λειτουργικό ήθος.
Ο π. Ιωάννης υπήρξε συγγραφεύς ψυχωφελίμων βιβλίων, ενώ διέθετε και το χάρισμα του λόγου, το οποίο διηκόνησε με επιμέλεια τόσο στο Ι. Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου, όσο και στις πέριξ αυτού Ενορίες, ενώ ασχολήθηκε ιδιαιτέρως και με τον τομέα της ιεράς Εξομολογήσεως.
Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγορία στην καλή του πρεσβυτέρα Παρασκευή, τα τέκνα τους Ιερέα Νικόλαο και πρεσβυτέρα Κωνσταντίνα, Ιερέα Ιωάννη και πρεσβυτέρα Ανθούσα, Δημήτριο και Μαρία, Μαρία και Ιωάννη, Γεώργιο και Ευγενία και Εμμέλεια, τα τέκνα των τέκνων του, τα αδέλφια του και όλους τους οικείους του και τα πνευματικά του τέκνα.
Τα της Εξοδίου Ακολουθίας του, θα ανακοινωθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως