You are currently viewing Η Μητρόπολη Λευκάδας γράφει λαμπρές σελίδες ιστορίας.

Η Μητρόπολη Λευκάδας γράφει λαμπρές σελίδες ιστορίας.

  • Reading time:0 mins read

Είμαστε από την αρχή οι πρώτοι που γράψαμε για το θέμα που ταλαιπωρούσε την τοπική Εκκλησία της Λευκάδας και μείναμε ως το τέλος πιστοί στις απόψεις μας. Μπορεί κάποιες φορές να αδικήσαμε κάποιους ανθρώπους και στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε τα αίτια που προκαλούσαν τον διχασμό να παραφερθήκαμε με τη γραφή μας. Ο στόχος μας όμως ήταν να επέλθει η Ειρήνη. Και αυτό επετεύχθη χάρη στην υπομονή που επέδειξαν και οι δύο πλευρές.Από την εξέλιξη των γεγονότων προκύπτει ότι εμφορούνται από γνήσιο εκκλησιολογικό φρόνημα και έβαλαν υπεράνω όλων το συμφέρον της Εκκλησίας και όχι τους εγωισμούς και τις κακότητες.Θερμά συγχαρητήρια στον Σεβ. Λευκάδος κ. Θεόφιλο γιατί αποδεικνύεται δεξιός οιακοστρόφος αλλά και προς τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Φανερωμένης π. Νικηφόρο για την υπομονή και την προσευχή του.

Έτσι αποκαταστάθηκε πλέον η ηρεμία και η γαλήνη στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος ώστε να μπορούμε να μιλάμε πλέον ότι γυρίζουμε σελίδα και περνάμε σε μια νέα εποχή.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Λευκάδος κ.Θεόφιλου και σύμφωνα με το άρθρο 7 του εγκεκριμένου από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος (περιοδικό «ΕΚΚΛΗΣΙΑ», Φεβρουάριος 2018) Εσωτερικού Κανονισμού της Ιεράς Μονής Φανερωμένης, διεξήχθησαν την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και ώρα 12 π.μ. στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, κεκλεισμένων των θυρών, οι εκλογές για την ανάδειξη ισόβιου Ηγουμένου.

Άπαντες οι εγγεγραμμένοι αδελφοί της Ιεράς Μονής προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία και κατόπιν καταμετρήσεως των ψήφων από την αρμόδια εφορευτική επιτροπή εξελέγη παμψηφεί ισόβιος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος ο Ιερομόναχος π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας.

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας πραγματοποιήθηκε Ευχαριστήριος Δοξολογία, χοροσταντούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεοφίλου, παρουσία του Ιερού κλήρου, του νεοκλεγέντος Ηγουμένου, των αδελφών της Ιεράς Μονής, του Βουλευτή Λευκάδας κ. Αθανασίου Καββαδά και πλήθους πιστών που ανέμεναν το αποτέλεσμα έξω από το Καθολικό της Μονής.

Μέλος της εφορευτικής επιτροπής ανέγνωσε το πρακτικό ψηφοφορίας και στη συνέχεια ο νεοεκλεγείς Ηγούμενος απηύθυνε σύντομο ευχαριστήριο χαιρετισμό.

Ο Σεβ. Λευκάδος προσέφερε στον εκλεγέντα Ηγούμενο π. Νικηφόρο ως ευλογία στο τέλος της Ακολουθίας επιστήθιο Σταυρό,ευχόμενος πάντα ΑΞΙΟΣ στα Ηγουμενικά του καθήκοντα.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με τη παράθεση μοναστηριακής τράπεζας, όπως ορίζει το Μοναστηριακό τυπικό.