You are currently viewing Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άκουσε τη φωνή του λαού και συγκαλεί έκτακτη ΔΙΣ την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άκουσε τη φωνή του λαού και συγκαλεί έκτακτη ΔΙΣ την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου

  • Reading time:1 mins read

Φωτό Χρήστος Μπόνης

 

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου συγκαλεί ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
Αυτό που έπρεπε να έχει κάνει από την επομένη
της επίσκεψης του Πρωθυπουργού και της προσωπικής ενημέρωσης που είχε για το θέμα της Μακεδονίας–για να αποκλιμακώσει την ένταση και τα σχόλια που δημιούργησε η ενημέρωση αυτή– το κάνει τώρα, με καθυστέρηση ολίγων ημερών. Και προσωπικά νοιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί αυτό ακριβώς είχαμε προτείνει να κάνει από την πρώτη στιγμή και το επαναλάβαμε και χθές βράδυ(Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, στις 21:40) μιλώντας στην εκπομπή του Kontra “Χώρα εν καμίνω” ,με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συγκαλεί την ΔΙΣ, για την προσεχή Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη για την Μακεδονία μας και τον διχασμό που δημιουργήθηκε στην Ιεραρχία, εξαιτίας της διαφορετικής αντιμετώπισης του θέματος από μέρους μιας σημαντικής δυναμικής Ιεραρχών που παρέστησαν στο συλλαλητήριο.

Ο Αρχιεπίσκοπος σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη συμμετοχή 9 Μητροπολιτών στο συλλαλητήριο έκανε το φάουλ να πεί “μπροστά στους 82;”.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είχε ποτέ ποσοτικά κριτήρια αλλά μόνο ποιοτικά και με το σχόλιο αυτό ο Αρχιεπίσκοπος άθελά του, για να υπερασπιστεί τους…73 απόντες από το συλλαλητήριο,εμείωσε τους 9 παρόντες Μητροπολίτες, που τόλεγε η ψυχή τους.

Ο Γέρων Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος που κρατά ψηλά το θέμα της Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή που κατεστάθη Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο ράδιο “Πρώτο Θέμα” τόνισε: «Νομίζω ότι πρέπει να συζητηθεί στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο η συμμετοχή της Εκκλησίας ώστε τα πράγματα να συζητηθούν και να γίνει καλύτερη εκτίμηση και επαναπροσδιορισμός της επίσημης θέσης μας».