You are currently viewing Βράβευσε τα παιδιά του «Φάρου» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Βράβευσε τα παιδιά του «Φάρου» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

  • Reading time:1 mins read

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ || [email protected]

Στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος όπου σε μια συγκινητική εκδήλωση βράβευσε τους μαθητές από το κέντρο προστασίας ανηλίκων «Φάρος του κόσμου» για τη διάκριση τους σε πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο, όπου συμμετείχαν σε διαγωνισμούς ρομποτικής.

 

Ο κ. Ιερώνυμος μετά την ομιλία στο αμφιθέατρο  του Μεγάρου, χαιρέτησε τους ταλαντούχους νεαρούς και στη συνέχεια τους βράβευσε μαζί με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας.

Κατά την διάρκεια της βράβευσης παρουσιάστηκαν διάφορα στιγμιότυπα από τις στιγμές των παιδιών στα project που ετοίμασαν, αλλά και τα ταξίδια τους στο εξωτερικό -Συγκεκριμένα στις Ενωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου στο Σαν Λουίς, κατάκτησαν την 16η θέση, ανάμεσα σε 105 ομάδες από 45 διαφορετικές Πολιτείες.

Ο Ιερώνυμος συγκινημένος μαζί με τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, δήλωσαν πως για να πραγματοποιηθεί κάτι, θα πρέπει πέρα από την θεωρία, να υπάρχει και πράξη. «Είμαι συγκινημένος που βλέπω παιδιά που τα είχα δει το 2009, να βρίσκονται εδώ μπροστά μου και να θυμούνται τα λόγια που τους είχα πει» δήλωσε ο Μακαριότατος αναφερόμενος σε έναν νεαρό μαθητή, ο οποίος στον λόγο που απηύθυνε εξέφρασε την αγάπη του για τον Ιερώνυμο, καθώς και τα λόγια που του είχε πει στο παρελθόν.

Ο μητροπολίτης Βαρνάβας σε συνεργασία με τα παιδιά της τεχνολογικής κατεύθυνσης στο Λύκειο της Μενεμένης, υλοποίησαν την ιδεά του μαθητή Σελίμ Παρασκευά, την πραγματοποίηση μιας μακέτας ολοκλήρου του Αστυνομικού Μεγάρου –εργασίας για την οποία που βοήθησε και η αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι έγινε και απονομή τιμητικής πλακέτας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον Γενικό Αστυνομικό Επιθεωρητή Β. Ελλάδος αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης υποστράτηγο Νίκο Μπουντουβάκη, με τον Αρχιεπίσκοπο να ανταποδίδει το δώρο με μία εικόνα του Αγίου Παύλου.

Από thessnews.gr