You are currently viewing Ο Γέρων Ηλείας Γερμανός αυθαιρετεί και  προκαλεί ….!!!

Ο Γέρων Ηλείας Γερμανός αυθαιρετεί και προκαλεί ….!!!

  • Reading time:1 mins read

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ ΤΖΟΥΜΑ
Στην Παναγία την Καθολική Γαστούνης, χοροστάτησε του  Παρακλητικού  Κανόνος, χθες ο Σεβ.  Γέρων Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός και ομίλησε τόσο για την Παναγία μας, όσο και επί επικαίρων τοπικών θεμάτων. Λησμόνησε, ωστόσο, να αναφέρει στο εκκλησίασμα, ότι το Γηροκομείο Γαστούνης, που ανήκει στη Μητρόπολή του και γειτνιάζει με το Ναό και σπίτια περιοίκων,από συστάσεως και λειτουργίας του,μία εικοσαετία και πλέον, ρίχνει τα…βοθρολύματα, δίπλα στα σπίτια των περιοίκων, σε κανάλι το οποίο εκβάλει στον ποταμό Πηνειό και ο ποταμός στη συνέχεια εκβάλει στη θάλασσα, όπου κολυμπούν άνθρωποι πάσης ηλικίας και κυρίως  μικρά παιδιά. Εκτός της μολυσματικής επιβάρυνσης του ποταμού και της θάλασσας,μολύνονται και οι υδροφόροι ορίζοντες όλης της περιοχής. Πρόκειται για περιβαλλοντικό έγκλημα τεραστίων διαστάσεων, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων της περιοχής. Άλλη μια αυθαιρεσία έρχεται να προστεθεί στις ήδη προηγούμενες αυθαιρεσίες του,όπως αυτή της παραχώρησης ακινήτου του γηροκομείου, προ ετών στον υιό του τότε εφημερίου της Καθολικής,7 αειμνήστου π. Φωτίου Δέρβου,κ. Χρήστο Δέρβο και μάλιστα με απόφαση του μητροπολιτικού συμβουλίου της μητρόπολης Ηλείας,η οποία μετά το σάλο που ξέσπασε στην τοπική κοινωνία ανεστάλη από τον κ. Γερμανό. Άγνωστο και μυστήριο παραμένει αν η περίφραξη του γηροκομείου που κατασκευάστηκε προ δυο ετών έγινε με άδεια της τοπικής πολεοδομίας ή της Ναοδομίας καθώς δεν  είχε τοποθετηθεί την περίοδο των εργασιών, σχετική  πινακίδα με τον αριθμό αδείας, όπως επιβάλλεται.
Θα θέλαμε μια απάντηση επί αυτού από τον νομότυπο κατά τα άλλα Σεβ. Ηλείας. Διότι το όποιο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης  αναιρείται και καταστρέφεται μπροστά σε τέτοια περιβαλλοντικά εγκλήματα και αυθαιρεσίες.
Οι εντόπιοι δωρητές του γηροκομείου προσφέρουν τις δωρεές τους με την πεποίθηση ότι εκεί συντελείται φιλανθρωπικό έργο,στο πλαίσιο του νόμου και δεν γνωρίζουν ότι θυσιάζονται τα πάντα, ακόμη και η υγεία,δυστυχώς και από την  Εκκλησία. Όλη η  Γαστούνη είναι γεμάτη με άνεργους νέους, με ήθος και μόρφωση και αρχές αλλά και πάλι ο κ. Γερμανός προτίμησε να διορίσει στο γηροκομείο υπάλληλο τον υιό, του νυν εφημέριου της καθολικής.
“Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει” και η τοπική Εκκλησία  ευλογεί εξόφθαλμα τα γένια της! Φεύ!
Ο Γέρωνν Ηλείας Γερμανός, δυστυχώς προκαλεί και αυθαιρετεί   και ζητά από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμος  να του εκλέξει και νέο βοηθό Επίσκοπο, αφού ο  υπάρχων ένας,ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος, φαίνεται οτι δεν του φτάνει…