You are currently viewing Θεσσαλονίκης Φιλόθεος για μαθητική παρέλαση: Τα παιδιά μέσα από αυτόν τον παραδοσιακό τρόπο διαδηλώνουν την αγάπη τους στην Ελλάδα!

Θεσσαλονίκης Φιλόθεος για μαθητική παρέλαση: Τα παιδιά μέσα από αυτόν τον παραδοσιακό τρόπο διαδηλώνουν την αγάπη τους στην Ελλάδα!

  • Reading time:4 mins read

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος ο οποίος παρακολούθησε την μαθητική παρέλση των Σχολείων της Θεσσαλονίκης στο κέντρο της Πόλης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης, εξήρε τα παιδιά που παρέλασαν, «αποδεικνύοντας έτσι ότι γνωρίζουν τι θα πει πατρίδα».

Θύμισε τον στίχο του Διονύση Σαββόπουλου «πως να κρυφτείς από τα παιδιά» και ευχήθηκε όλοι μας να προχωράμε στη ζωή ευλογημένα όπως έκαναν τα παιδιά στην παρέλαση.

«Ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγουδά «πώς να κρυφτείς από τα παιδιά έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα» και νομίζω πως σήμερα μέσα από τη μαθητική παρέλαση είδαμε ότι τα παιδιά γνωρίζουν και για την πατρίδα και για την πίστη, και μέσα από αυτόν τον τόσο παραδοσιακό τρόπο διαδηλώνουν την αγάπη τους στην Ελλάδα μας, προς την Μακεδονία μας, την αγάπη τους προς τους ήρωες αυτού του τόπου. Χρόνια πολλά σε όλους, ευλογημένα και μακάρι όλοι μας να προχωράμε όπως σήμερα προχώρησαν αυτά τα παιδιά», είπε ο κ. Φιλόθεος.