You are currently viewing Εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Χαλανδρίου για την ημέρα ανεξαρτησίας της Κύπρου και τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

Εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Χαλανδρίου για την ημέρα ανεξαρτησίας της Κύπρου και τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

  • Reading time:3 mins read
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Ελευθερίου Χαλανδρίου από κοινού με τον Σύλλογο βορείων προαστίων Αττικής “ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” διοργάνωσαν εκδήλωση για την ημέρα Ανεξαρτησίας της Κύπρου και τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή την Κυριακή 13 Οκτωβρίου.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο για τους πεσόντες Ελληνοκύπριους Ήρωες του 1955 -59 καθώς και τους Ήρωες του 1974.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο καθηγητής της Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Μάζης στην κατάμεστη αίθουσα του Ιερού Ναού με γλαφυρότητα και αμεσότητα ανέλυσε το θέμα της εισβολής στην Κύπρο.
Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρ. Ιωάννης Λάμπρου, εκπαιδευτικός, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του συλλόγου βορείων προαστίων Αττικής κ. Σάββα Μυλωνά για τη συνεργασία της διοργάνωσης της εκδηλώσεως καθώς και τον πανεπιστημιακό  κ. Ιωάννη Μάζη για την αποδοχή της προσκλήσεως ώστε να είναι ο κεντρικός ομιλητής.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Σταύρος Αυγουστίδης, η Βουλευτής κα Ασπασία Κουρουπάκη, ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Κυπρίων Ελλάδος, ο Πρόεδρος Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος και ο Πρόεδρος Πολιτιστικής Ένωσης Κυπρίων Αττικής.