You are currently viewing Τρίκαλα: Ένα διαθρησκειακό συνέδριο- πρόκληση δημιουργεί αντιδράσεις.. Οι δύο Μητροπολίτες του νομού δεν θα παραστούν!

Τρίκαλα: Ένα διαθρησκειακό συνέδριο- πρόκληση δημιουργεί αντιδράσεις.. Οι δύο Μητροπολίτες του νομού δεν θα παραστούν!

  • Reading time:1 mins read

Αντιδράσεις και μεγάλη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στα  Τρίκαλα και σε όλη την Θεσσαλία η διοργάνωση ενός διαθρησκειακού – διαπολιτισμικού συνεδρίου το οποίο έχει προγραμματισθεί από 1 έως 3 Νοεμβρίου στο πνευματικό κέντρο της πόλης.

Το συνέδριο αυτό σύμφωνα με το πρόγραμμα συνδιοργανώνουν ο Δήμος Τρικκαίων, η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα και το…Διόρθοδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος (με απόφαση ποίου συμμετέχει το Διορθόδοξο Κέντρο χωρίς την άδεια της Συνόδου;)

Σύμφωνα με το πρόγραμμα συμμετέχουν υπουργοί,πανεπιστημιακοί καθηγητές, ορθόδοξοι Ιεράρχες, Ραβίνοι και Μουσουλμάνοι ιεροδιδάσκαλοι , καθώς και του Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων.

Όπως έγινε γνωστό οι δύο Μητροπολίτες του νομού, Τρίκκης Χρυσόστομος και Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος,δεν πρόκειται να παραστούν στο συνέδριο αυτό, ενώ δεν θα τελεστεί κανένας εκκλησιασμός στα Μετέωρα, όπως ψευδώς είχε διαδοθεί και κυκλοφορήσει.

Δεν ξέρουμε ποιοι είναι οι στόχοι της διοργάνωσης  του συνεδρίου  αυτού αλλά και ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες πρωτοβουλίες. Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για μία προκλητική πράξη και είναι  μία ιερόσυλη ενέργεια η οποία δεν τιμά τους εμπνευστές της.