You are currently viewing Σχολιάσθηκε δυσμενώς..
Ο Δρ. Γεώργιος Ντάγγας και η Δρ. Ροξάνα Μεράν με τον Επίσκποπο Ναζιανζού κ. Αθηναγόρα (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Σχολιάσθηκε δυσμενώς..

  • Reading time:1 mins read
🔺Η Φιλόπτωχος του  Αρχιεπισκοπικού  Καθεδρικού Νέας Υόρκης, τίμησε τον Δρα Γεώργιο Ντάγγα- τον ιατρό που εγχείρησε εσπευσμένα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά το ταξίδι του εις ΗΠΑ- και ο Ελπιδοφόρος απουσίαζε. Έστειλε να τον εκπροσωπήσουν δύο βοηθοί Επίσκοποι! 

Πολύ καλή, άριστη η απόφαση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Νέας Υόρκης να βραβεύσει στον ετήσιο Χορό των Χρυσανθέμων τον διακεκριμένο ομογενή καρδιολόγο Δρα Γεώργιο Ντάγγα (Dr. George Dangas) και τη σύζυγό του, επίσης γιατρό, Δρα Ροξάνα Μεράν  (Dr. Roxana Mehran), το βράδυ της Παρασκευής, στο Μανχάταν.

Οι τιμηθέντες καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρεθέντες κι ήταν μία έκφραση αναγνώρισης, όχι μόνο λόγω του υψηλού και πανταχόθεν αναγνωρισμένου επιστημονικού ιατρικού τους επιπέδου, αλλά και της διαχρονικής συνεισφοράς τους στην Ομογένεια, και εν γένει στους ασθενείς και τον ιατρικό κόσμο, μ’ άλλα λόγια για το ήθος τους το οποίο πραγματικά τους διακρίνει.

Παραφωνία στην εκδήλωση ήταν η απουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, ο οποίος, ενώ για λόγους που εκείνος γνωρίζει σηκώθηκε και πήγε να κάνει τα εγκαίνια στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Oakmont της Πενσυλβάνια και να επιβλέψει το υπό ανέγερση Μητροπολιτικό Κέντρο της Μητρόπολης Πίτσμπουργκ, λες και δεν υπάρχει εκεί ο Μητροπολίτης Σάββας, ο οποίος και εγκαίνια ξέρει να κάνει, αλλά και να επιβλέψει και την οικοδομή του Κέντρου.

Το λέγω αυτό διότι ο σύντροφος Ελπιδοφόρος όφειλε να ήταν στην εκδήλωση των Χρυσανθέμων για τους εξής τρεις λόγους: Πρώτον, διότι είναι ο Αρχιεπισκοπικός Ναός, δηλαδή ο κατ’ εξοχήν ναός του. Δεύτερον, διότι ανήκει στη λεγόμενη Αμεση Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια, ή πιο απλά στη «Μητρόπολή του» αφού ουσιαστικά είναι Μητροπολίτης Νέας Υόρκης. Και τρίτον, τιμής ένεκεν προς τα τιμώμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα να δείξει μία μικρή έστω ευγνωμοσύνη προς τον ιατρό Γεώργιο Ντάγγα, ο οποίος, με τους συνεργάτες του, έσωσε, κυριολεκτικά, με την εγχείρηση που εσπευσμένα του έκανε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αμερική, τον πνευματικό του πατέρα ή τον προϊστάμενό του αν προτιμάτε Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Βέβαια έστειλε εκπροσώπηση και μάλιστα δύο βοηθούς του Επισκόπους, τον Ναζιανζού Αθηναγόρα και τον Διοκλείας Νεκτάριο, αλλά θεσμικά ήταν υποβάθμιση, καθαρές κουβέντες, προς την εκδήλωση των τόσο αξιόλογων ανθρώπων και ιατρών.

Όχι βέβαια ότι ενόχλησε ιδιαίτερα κανέναν η απουσία του Ελπιδοφόρου, κι αυτό φάνηκε για μία ακόμα φορά και κατά την εν Νέα Υόρκη πρόσφατη έλευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μόνο η Πρώτη Κυρία της Κύπρου βρήκε τον δρόμο και πήγε στην Αρχιεπισκοπή, ουδείς έτερος. Κι αυτό φαντάζομαι είναι το δράμα του.

Κρίμα γιατί είχαν δημιουργηθεί Μεσσιανικές ελπίδες.