You are currently viewing Το Ιστορικό Αρχείο της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου παραδόθηκε προς φύλαξη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το Ιστορικό Αρχείο της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου παραδόθηκε προς φύλαξη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

  • Reading time:2 mins read
Σήμερα Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 η Εφοροεπιτροπή της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου πραγματοποίησε την απόφαση που έλαβε μετά από έγγραφη πρόταση που της υποβλήθηκε από τον Ἐντιμολογιώτατον Δρα Ἀντώνιον Χατζόπουλον, Διευθυντή τοῦ Ἱστορικοῦ Ἀρχείου τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, και παρέδωσε σ’ αυτόν το ιστορικό αρχείο της Κοινότητας το οποίο φυλασσόταν στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Σταυροδρομίου.
Η ενέργεια αυτή  αποσκοπεί στην φύλαξη, διάσωση καί ασφάλεια του Ιστορικού Αρχείου της Μεγαλωνύμου Κοινότητας.
Στόχος είναι να φυλαχθεί καί να ταξινομηθεί σε ιδιαίτερο χώρο του Πατριαρχικού Αρχείου υπό τον τίτλο “Ιστορικό Αρχείον Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου”.
Υπογράφηκε πρωτόκολλο παραλαβής-παράδοσης από τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Γιώργο Παπαλιάρη και τον Δ/ντή του Ιστορικού Αρχείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Αντώνη Χατζόπουλο. Παρόντες ήταν ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενος Σταυροδρομίου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τράλλεων κ. Βενιαμίν, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου π.Δημήτριος, μέλη της Εφοροεπιτροπής και συνεργάτες του Ιστορικού Αρχείου.
Να σημειωθεί  πως σε περίπτωση ψηφιοποίησης του αρχείου θα παραδοθεί ηλεκτρονικό  αντίγραφο στην Κοινότητα. Επίσης ιστορικοί  και ερευνητές θα έχουν πρόσβαση σ’ αυτό για την εκπόνηση μελετών και ερευνών σχετικών με την Μεγαλώνυμο Κοινότητα.
IMG_5768IMG_5769IMG_5767