You are currently viewing Επιτυχές πρωτάθλημα γκολφ για την ενίσχυση του Κατασκηνωτικού Κέντρου Βοστώνης
Τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο πλαισιώνουν παίκτες του πρωταθλήματος γκολφ για την οικονομική στήριξη του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Μητρόπολης Βοστώνης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Επιτυχές πρωτάθλημα γκολφ για την ενίσχυση του Κατασκηνωτικού Κέντρου Βοστώνης

  • Reading time:3 mins read

ΒΟΣΤΩΝΗ. Με επιτυχία διεξήχθη το 24ο Ετήσιο Πρωτάθλημα Γκολφ της Μητρόπολης Βοστώνης στη Λέσχη Indian Ridge Country Club στην πόλη Αντόβερ της Μασαχουσέτης. Πρόκειται για τη μοναδική εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων για το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητρόπολης Βοστώνης.

Στη διάρκεια του γεύματος οι παίκτες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα του γκολφ ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τη διακονία του Κατασκηνωτικού Κέντρου από τον διευθυντή Νεολαίας και Κατασκηνώσεων Πάνο Κουφό. Ο κ. Κουφός είπε πως πάνω από 700 παιδιά συμμετείχαν στο θερινό Κατασκηνωτικό πρόγραμμα, ενώ κατά τη διάρκεια του έτους το Κατασκηνωτικό Κέντρο χορήγησε $75.000 ως οικονομική βοήθεια σε πάνω από εκατό κατασκηνωτές, οι οποίοι διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν για οικονομικούς λόγους. Το κόστος συμμετοχής παραμένει $650 δολάρια, ενώ στην πραγματικότητα είναι πάνω από $1.200.

Οι παίκτες του πρωταθλήματος γκολφ της Μητρόπολης Βοστώνης ξεκινούν με τα ειδικά αμαξίδια για το παιχνίδι, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητρόπολης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΏΝΗΣ

Συμπρόεδροι της διοργανωτικής επιτροπής του πρωταθλήματος του γκολφ ήταν ο Χρήστος Χρυσαφίδης και ο Εμμανουήλ Φραγκιαδάκης.

Το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητρόπολης Βοστώνης βρίσκεται στην πολίχνη Κοντούκουκ στην πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ, απέχει περί τις δύο ώρες οδικώς από τη Βοστώνη και περίπου μισή ώρα από την πρωτεύουσα του Νιου Χαμσάιρ, την πόλη Concord (Κόνκορντ). Πρόκειται για μία ειδυλλιακή τοποθεσία με μεγάλη λίμνη, με παρεκκλήσιο τιμώμενο επί τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, Οίκημα Φιλοξενίας, τραπεζαρία, τριάντα και πλέον οικήματα για τους κατασκηνωτές, έχοντας τη σκηνογραφία ενός μικρού χωριού.

Το Οίκημα Φιλοξενίας απαρτίζεται από τριάντα πέντε δίκλινα δωμάτια και ιδιωτικό μπάνιο το καθένα, χώρους συνεδριάσεων και τραπεζαρία, χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Από το γεύμα που ακολούθησε έπειτα από το παιχνίδι του πρωταθλήματος γκολφ της Μητρόπολης Βοστώνης για την ενίσχυση του Κατασκηνωτικού Κέντρου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Υπάρχει και ειδικό πρόγραμμα για παιδιά µε ειδικές ανάγκες, τα οποία έχουν το δικό τους οίκημα, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο οικοδομήθηκε εκ θεμελίων µε όλες τις απαραίτητες προσβάσεις και προδιαγραφές που απαιτούνται για να είναι η κατασκηνωτική παραμονή των παιδιών αυτών όσο το δυνατόν πιο άνετη. Υπάρχουν ειδικοί επιστάτες και σύμβουλοι για τα παιδιά µε ειδικές ανάγκες τόσο για την επικοινωνία, όσο και για την εν γένει παραμονή τους στην κατασκήνωση.

Η ημέρα για όλα τα παιδιά στην κατασκήνωση ξεκινά µε προσευχή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ενώ ακολουθεί το πρόγευμα και το πρόγραμμα της ημέρας, το οποίο συμπεριλαμβάνει κολύμπι στη μεγάλη λίμνη που υπάρχει στο χώρο της κατασκήνωσης, εκμάθηση ελληνικών χορών και εθίμων.

Αν οι οικογένειες δυσκολεύονται οικονομικώς να καταβάλλουν το συμβολικό ποσό για την κατασκηνωτική περίοδο, η Μητρόπολη Βοστώνης φροντίζει να παρέχει υποτροφίες. Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος είπε στον «Ε.Κ.» πως «δεν θέλω κανένα παιδί να μείνει εκτός του προγράμματος της κατασκήνωσης για οικονομικούς λόγους, όλα τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα».

Η απόκτηση του Κατασκηνωτικού Κέντρου έγινε δυνατή από δωρεές ομογενών, η μεγαλύτερη εκ των οποίων ήταν της οικογένειας Γεωργίου Μπεχράκη.

Το υπό ανέγερση κλειστό γυμναστήριο στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητρόπολης Βοστώνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ
 

Αυτήν την εποχή γίνεται ένα ακόμα μεγάλο έργο, το οποίο ήδη βρίσκεται κοντά την αποπεράτωσή του και το οποίο θα προστεθεί στο υπάρχον κτιριακό συγκρότημα. Πρόκειται για την ανοικοδόμηση ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου, το οποίο θα εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης.

Επισημαίνεται ότι το Κατασκηνωτικό Κέντρο λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τους χειμερινούς μήνες έχει προγράμματα τα οποία προσιδιάζουν στον χειμώνα με χιονοδρομίας, ορειβασίες και τα συναφή όπως ακριβώς έγινε και φέτος.

Επίσης, γίνονται συνεδριάσεις των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων των κοινοτήτων, των κοινοτικών συμβουλίων, του Συνδέσμου των ιερέων, προγράμματα πνευματικής περισυλλογής πριν από τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Search this website Type then hit enter to search