You are currently viewing Ο Μητροπολίτης Σάμου κ.Ευσέβιος στο Αρχηγείο Στόλου.

Ο Μητροπολίτης Σάμου κ.Ευσέβιος στο Αρχηγείο Στόλου.

  • Reading time:3 mins read
Στις 7 Οκτωβρίου 2024,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού για το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτό.
Στο σύντομο κήρυγμα του αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Ιερομάρτυρα Πολυχρόνιο, έναν Άγιο του 4ου αιώνος και στην αγία του βιοτή και πολιτεία, υπενθυμίζοντας στον σημερινό άνθρωπο με τις προκλήσεις και προσκλήσεις που αντιμετωπίζει, την πίστη  που θα πρέπει να καλλιεργεί στη ζωή του, όπως και ο σημερινός τιμώμενος Άγιος,  αποτελώντας την κινητήρια δύναμη για νικηφόρους πνευματικούς αγώνες που θα προσφέρουν τον αγιασμό και την θέωση κάτι που  πέτυχαν μεταξύ των άλλων και οι Άγιοι μας και αποτελούν τους πνευματικούς φάρους και καθοδηγητές μας. Επίσης ευχήθηκε και στον εορτάζοντα Αρχηγό Στόλου, Αντιναύαρχο Πολυχρόνη Κουλούρη ΠΝ, δύναμη και  υγεία στο έργο και στην αποστολή του, καθώς επίσης και σε όλο το προσωπικό που υπηρετεί στο Αρχηγείο και στα πληρώματα των πλοίων που προσφέρουν το αίσθημα της ασφάλειας και της σιγουριάς στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου. Στην Ακολουθία του Αγιασμού παρέστησαν εκτός του κ. Αρχηγού Στόλου, ο κ.Υπαρχηγός και ο Αρχιεπιστολέας,οι Κλαδάρχες και το σύνολο του προσωπικού του Στόλου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου τον υποδέχθηκε ο Στρατιωτικός Ιερέας του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αρχιμ. Αλέξιος Ιστρατόγλου Σχης (ΣΙ), όπου τον ξενάγησε στον Ιερό Ναό και του παρουσίασε το ποιμαντικό έργο που επιτελείται στο Ναύσταθμο και στο Αρχηγείο του Στόλου.

Κληρικούς με το ήθος του π. Αλεξίου  Ιστρατόγλου θα έπρεπε να έχει η Εκκλησία μας και να τους προωθεί στο βαθμό του Επισκόπου και του Μητροπολίτη για την Ελλάδα μας.Αλλά….! 
Search this website Type then hit enter to search