You are currently viewing Έφυγε από τη ζωή ο Αρχμ.Νικόδημος Κουτσαμπάσης Πρωτοσύγκελλος Ι. Μητροπόλεως Μηθύμνης και Ηγούμενος της Ι. Μονής Λειμώνος

Έφυγε από τη ζωή ο Αρχμ.Νικόδημος Κουτσαμπάσης Πρωτοσύγκελλος Ι. Μητροπόλεως Μηθύμνης και Ηγούμενος της Ι. Μονής Λειμώνος

  • Reading time:1 mins read

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το μεσημέρι από ανακοπή καρδιάς στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου νοσηλευόταν μετά από αδιαθεσία και δύσπνοια που αισθάνθηκε ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης  Μηθύμνης και Ηγούμενος στην ιστορική Μονή Λειμώνος, μονή του αγίου Ιγνατίου, Αρχιμ. Νικόδημος Κουτσαμπάσης από τον Μανταμάδο Λέσβου. 

Ο Αρχιμ. Νικόδημος  διετέλεσε για 5 δεκαετίες Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως και κατά την διακονία διακρίθηκε για βαθιά του μόρφωση τον λιτό βίο.Ήθελε να προαχθεί σε Μητροπολίτη ή Επίσκοπο αλλά δεν βρέθηκε ανθρωπος να τον προωθήσει. 

Απόφοιτος στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο π.Νικόδημος διαχειριζόταν τα θέματα στη διοίκηση της μητροπόλεως ενώ το 2016 όταν έφυγε από τη ζωή η ισχυρή προσωπικότητα της Μητρόπολης και όλης της Λέσβου, ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Λειμώνος Νικόδημος Παυλόπουλος, ανέλαβε ως ο πλέον κατάλληλος και την ευθύνη της μονής του αγίου Ιγνατίου. 

Ο μακαριστός αρχιμανδρίτης κατείχε την θέση του Πρωτοσυγκέλλου  από τα χρόνια της ποιμαντορίας του μακαριστού Μητροπολίτου Μηθύμνης Ιακώβου Μαλλιαρού  του οποίου αποτελούσε χειροτονία και στενός συνεργάτης. Ηταν τότε που η Μητρόπολη διέθετε περί τις 70-80 οργανικές θέσεις ιερέων και τώρα διαθέτει μόνο 18. 

Στην συνέχεια μετά την εκλογή και εγκατάσταση του νυν Μητροπολίτη Μηθύμνης κ.Χρυσοστόμου ο μακαριστός αρχιμανδρίτης παρέμεινε στην θέση του Πρωτοσύγκελλου καθώς ο νυν Μητροπολίτης δεν είχε και άλλο συνεργάτη και ακούμπησε  πάνω σε αυτούς που βρήκε. 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το  Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι  μετά την επιστροφή του Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου απο την Αθήνα που βρίσκεται για τις συνοδικές του υποχρεώσεις.

Τελικά ο Χρυσόστομος αν και μεγαλύτερος σε ηλικία από όλους τους έθαψε όλους!