You are currently viewing Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

  • Reading time:1 mins read
  Από την Ι.Μητρόπολη Πριγκηποννήσων ανακοινώθηκε η ομόφωνη  ανακήρυξη του Σεβ. Μητροπολίτου αυτής κ. Δημητρίου σε Επίτιμο Διδάκτορα Θεολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παρά τις περί του αντιθέτου επιδιώξεις ορισμένων καλοθελητών οι οποίοι αρέσκονται να γίνονται φράξιες στην άνοδο κάποιων ανθρώπων οι οποίοι  υπερέχουν και λάμπουν χωρίς να το επιδιώκουν, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών σεβόμενη αυτό που εκπροσωπεί, υπερέβη τις όποιες  Κασσάνδρες και προέβη στην ανακήρυξη του πολιού Ιεράρχου του Θρόνου Σεβ. Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου σε Επίτιμο Διδάκτορα.
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου με την απόφαση αυτή αποδεικνύει εμπράκτως πως τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα δεν είναι φερέφωνα  κάποιων κακόβουλων και εμπαθών ανθρώπων, πανεπιστημιακών και μη, αλλά κινούνται με γνώμονα το συμφέρον και την προαγωγή της Παιδείας και της γνώσης.
Ο Σεβ. Γέρων Πριγκηποννήσων είναι γνωστός για το έργο του και την προσφορά του στον Οικουμενικό Πατριαρχείο μας, τόσο κατά τα χρόνια Πατριαρχίας του Μακαριστού Πατριάρχου Δημητρίου,ως Αρχιδιάκονός του και αργότερα Μητροπολίτης Σεβαστείας όσο και κατά τα χρόνια του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ως Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του,τότε που βάδιζαν χέρι- χέρι και αντιμετώπιζαν μαζί τα προβλήματα και τις μπόρες αλλά και μετά, τότε που  κάποιοι κακόψυχοι τον διέβαλλαν στον Πατριάρχη για να διαρρήξουν την σχέση τους.
Όμως ο Πατριάρχης απέδειξε πως το αίμα νερό δεν γίνεται και τον εξέλεξε Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων και ανήγαγε την Μητρόπολη σε Γεροντική.
 Έκτοτε ο Δημήτριος παρ´οτι δεν είναι πλέον στο κέντρο των αποφάσεων απέδειξε για μία ακόμη φορά τι αξίζει οργανώνοντας την Μητρόπολη που ανέλαβε κατά τρόπο μοναδικό και καθιστώντας την διαμαντόπετρα στο δακτυλίδι του Θρόνου. Μείζω τούτων όψει!
Σ.Μ.Τ.
🔺Ιδού το ανακοινωθέν της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων για την ανακήρυξη του Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντος Πριγκηποννήσων σε Επίτιμο Διδάκτορα. 
Ευχαρίστως ανακοινούται,ότι η
Σύγκλητος του Πανεπιστημίου 
Αθηνών,κατά την χθεσινήν Συνε
δρίαν αυτής,25ης Σεπτεμβρίου τρ.
έτους 2024,κατόπιν ομοφώνου 
αποφάσεως του τμήματος Θεολο
γίας της Θεολογικής Σχολής,
ανεκήρυξε τον Ποιμενάρχην μας
Σεβ.Μητροπολίτην Γέροντα 
Πριγκηποννήσων κ.Δημήτριον,
Επίτιμον Διδάκτορα Του Εθνικού
και Καποδιστριακού Πάνεπιστη
μίου Αθηνών.
Εκ της Ι.Μητροπόλεως,
 Πρίγκηπος,26 Σεπτεμβρίου 2024