You are currently viewing Να πάρουμε δύναμη και κουράγιο ως λαός και ως χώρα από αυτό τον εύζωνα

Να πάρουμε δύναμη και κουράγιο ως λαός και ως χώρα από αυτό τον εύζωνα

  • Reading time:1 mins read

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Σε μια εποχή γενικότερης κρίσης και πλήρους απαξίωσης συμβαίνουν ευτυχώς κάποια γεγονότα για να τονώσουν το ηθικό μας και να μας βοηθήσουν να αναθαρρήσουμε ως χώρα και ως λαός.

Παγκοσμιοποίηση, (σαλαμοποίηση που έλεγε και ο Μακαριστός  Χριστόδουλος), woke ατζέντα, αποχριστιανοποίηση του Έθνους μας, αποϊεροποίηση των ιδανικών μας, αποδόμηση των αξιών μας, εκπόρνευση συνειδήσεων, εκμαυλισμός των παιδιών μας,δυναμίτισμα της οικογένειας,απαξίωση της ζωής… (ο κατάλογος δεν έχει τέλος) χαρακτηρίζουν δυστυχώς την σύγχρονη ζοφερή καθημερινότητα.

Και έρχεται ΜΙΑ εικόνα και ρίχνει φως στο σκοτάδι, θέρμη στην καρδιά, ελπίδα στην ζωή μας.

Καμαρώστε το παλικάρι! Ένας Εύζωνας, ένας λεβέντης, που ευτυχώς έχει πολλούς η Ελλάδα μας.Είναι η μαγιά που θα ζυμώσει, όταν ευδοκήσει ο Θεός, όλη την ζύμη.Δάκευσε την ώρα της τελευταίας του υπηρεσίας και μαζί του δάκρυσε όλη η Ελλάδα. Τον είδαμε να τον υποδέχεται ο Πρωθυπουργός στο Μαξίμου και να τον συγχαίρει και να μας λέει σε μήνυμά του ότι αυτήν την Ελλάδα θέλουμε! Και μίλησε με καθαρό λόγο και όχι κομπάζοντας όπως τότε που δέχθηκε, ως μη όφειλε, τους ΛΟΑΤΚΙ+…. που του επέβαλαν οι γύρω του να δεχθεί!

Και πράγματι:αυτήν  την Ελλάδα θέλουμε! Την Ελλάδα της υπερηφάνειας, της ευθύνης, του καθήκοντος, των αξιών και ναι, των αξίων. Των αξίων τέκνων της, σαν τον Εύζωνα λεβέντη, που θα κάνουν την Ελλάδα πάλι μια χώρα ζηλευτή.

Φθάνει πια η τοξικότητα και ο εθνομηδενισμός. Να σταματήσει επιτέλους η ισοπέδωση των πάντων. Ένα ποίημα που μας είχαν μάθει στο σχολείο –γιατί κάποτε το σχολείο μάθαινε πραγματικά γράμματα και έβγαζε ολοκληρωμένες προσωπικότητες- του Ι. Πολέμη, έλεγε: «Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευτεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας, το ξημέρωμα θα φέρει».

Να μείνουμε όρθιοι, παίρνοντας κουράγιο και ελπίδα από παλικάρια σαν τον Εύζωνα και να παρακαλάμε τον Θεό, τον Θεό της Ελλάδας που ποτέ δεν μας άφησε, να μας οδηγήσει σε καλύτερες μέρες.

Δείτε το βίντεο με τον ένδακρυ εύζωνα στην τελευταία του υπηρεσία! Συγκινητική στιγμή που δείχνει το μεγαλείο της ψυχής του.