You are currently viewing Αναπόφευκτες συγκρίσεις
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ταϊζει με γάλα ένα μικρό ορφανό από μητέρα αρνάκι στη γενέτειρα του την Ιμβρο όπου βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής. Τον βοηθά ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Νίκος Παπαχρήστου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Αναπόφευκτες συγκρίσεις

  • Reading time:1 mins read

Αστραπιαία κυκλοφόρησε η είδηση για την αποκάλυψη της έκθεσης για τα ιλιγγιώδη ποσά που διατέθηκαν και διατίθενται από τον Οργανισμό της Ηγεσίας των 100 προς τον τομέα των Επικοινωνιών της καθ’ ημάς Ιεράς Αρχιεπισκοπής για την προβολή του «έργου» (Κύριε ελέησον) του Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου και της Αρχιεπισκοπής. Η είδηση αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική μας έκδοση την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και δημοσιεύθηκε στην έντυπη του Σαββατοκύριακου 14- 15 Σεπτεμβρίου 2024.

Είχε γούστο που πλείστοι όσοι αξιωματούχοι και μη από Αρχοντικά Τάγματα και Αρχιεπισκοπικά και Ηγετικά Συμβούλια οι οποίοι είναι άμοιροι Ελληνικής Παιδείας και κατ’ επέκταση γνώσης της ελληνικής γλώσσας, προσπαθούσαν εναγωνίως να δουν αν υπήρχε το δημοσίευμα και στην Αγγλική για να πληροφορηθούν και οι οποίοι ηρέμησαν όταν το αναρτήσαμε και στην αγγλική μας έκδοση. Με την ευκαιρία, σας συνιστώ να παρακολουθείτε αμφότερες τις ηλεκτρονικές μας εκδόσεις για να πληροφορείστε τα συμβαίνοντα στον εκκλησιαστικό μας βίο όπως κάνουν εκατοντάδες ιερείς και χιλιάδες λαϊκοί από ολόκληρη τη χώρα.

Νομίζω πως η αποκαλυφθείσα έκθεση του επικεφαλής του Τομέα των Επικοινωνιών, εντιμολογιοτάτου κυρίου Στράτου Σαφιολέα δεν χρειάζεται καμία ανάλυση ή σχολιασμό διότι ομιλεί από μόνη της. Το μόνο που  πρέπει να επισημανθεί είναι το γεγονός ότι πολλές φορές οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και εξηγώ αμέσως: Ένα ολόκληρο Οικουμενικό Πατριαρχείο διαθέτει μόνο ένα άτομο, τον Νίκο Παπαχρήστου, ο οποίος φροντίζει τις Επικοινωνίες κρατώντας μία φωτογραφική μηχανή και ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι. Μέχρι πριν δύο χρόνια είχε μεγάλη βοήθεια στη φωτογράφηση από τον αείμνηστο Νίκο Μαγγίνα, αλλά από την εκδημία του Νίκου και εντεύθεν ο Νίκος Παπαχρήστου κάνει τα πάντα μόνος του και τονίζω ξανά πως μιλούμε για το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Να μην ξεχάσω να σας πω πως πρόσφατα που πήγε ο Αγιος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στο Πατριαρχείο για τη Σύναξη της Ιεραρχίας είχε πάρει μαζί του τέσσερα άτομα για την προβολή του. Ναι, καλά διαβάσατε, τέσσερις συγκροτούσαν την κουστωδία των δημοσίων σχέσεων. Θεέ και Κύριε!

Ρώτησα πολλούς και διαφόρους αν υπήρχε άλλος Μητροπολίτης που να είχε κουβαλήσει τέτοια κουστωδία για την προβολή του και η απάντηση ήταν «μα αστεία λέτε;». Σίγουρα η όλη κατάσταση πια είναι αστεία.