You are currently viewing Τιμάται ένας μεγάλος απόδημος
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέας Δρακόπουλος και ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος. (ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

Τιμάται ένας μεγάλος απόδημος

  • Reading time:1 mins read

Θα έπρεπε να θεωρείται αναμενόμενο ότι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα τιμούσε και απόδημους, ευεργέτες και άλλους, των οποίων η προσφορά, είναι τόσο σημαντική, που συμβάλλει στην ανακούφιση της κοινωνίας, στην περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας και στην ακόμα μεγαλύτερη φήμη της ανά την Υφήλιο.

Κι αυτό γιατί, αν μη τι άλλο, το πρώτο και μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας φέρει και το όνομα ενός απόδημου, του ιδρυτή της νεότερης Ελλάδας, του Ιωάννη Καποδίστρια.

Και στο πλαίσιο αυτό δεν θα μπορούσε να είχε τιμήσει κάποιον άλλον απόδημο που να το αξίζει περισσότερο από τον κύριο Ανδρέα Δρακόπουλο.

Την Τετάρτη το βράδυ στην επιβλητική μεγάλη αίθουσα του Πανεπιστημίου επικρατούσε σιωπή σε συνειδητοποίηση του σημαντικού γεγονότος που θα λάμβανε χώρα.

Ενας πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, δύο πρώην Πρωθυπουργοί και πέντε Υπουργοί, έδωσαν το «παρών».

Η διαδικασία της αναγόρευσης του κ. Δρακόπουλου σε επίτιμο διδάκτορα ήταν αντάξια του ιστορικού Ιδρύματος.

Ο λόγος του πρύτανη, καθηγητή Γεράσιμου Σάσιου, εντυπωσιακός, με περηφάνια και ευγνωμοσύνη για τον τιμώμενο δωρητή τους.

«Το ΙΣΝ υπό την ηγεσία του Ανδρέα Δρακόπουλου», είπε, «συνεχίζει την παράδοση των εθνικών ευεργετών που συνέβαλαν καθοριστικά στα πρώτα βήματα δημιουργίας του ελληνικού κράτους. Εσείς σήμερα, με το παγκοσμίου εμβέλειας φιλανθρωπικό έργο μεγιστοποιείτε αυτήν την παράδοση και την ανάγετε σε παγκόσμια προσφορά», πρόσθεσε. «Το έργο σας αποτελεί έμπνευση για όλους, η αναγνώριση του οποίου σήμερα μας κάνει περήφανους».

Συγκινημένος ο κ. Δρακόπουλος έκλεισε την σύντομη ομιλία του ως εξής:

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας… το ρητό από τον Αμερικανό ψυχίατρο και συγγραφέα Θίοντορ Αϊζακ Ρούμπιν, που είπε ότι ‘η καλοσύνη είναι πιο σπουδαία από τη σοφία και όποτε το καταλάβεις αυτό θα είναι η αρχή και της δικιάς σου σοφίας’».

Αυτή είναι όντως μια περίπτωση όπου αυτός που απονέμει την τιμή τιμάται όσο και ο τιμώμενος.