You are currently viewing Ο πρόεδρος της Ηγεσίας των 100 στο Φανάρι για στήριξη Ελπιδοφόρου
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παίζει γκολφ με τον πρόεδρο Δημήτρη Λογοθέτη και άλλα μέλη της Ηγεσίας των 100 στα πλαίσια του 32ου Συνεδρίου της Οργάνωσης στην Αριζόνα. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GOA/DIMITRIOS PANAGOS

Ο πρόεδρος της Ηγεσίας των 100 στο Φανάρι για στήριξη Ελπιδοφόρου

  • Reading time:1 mins read

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρόεδρος της Ηγεσίας των 100, Δημήτρης Λογοθέτης, μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη κομίζοντας επιστολή υποστήριξης για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Ο κ. Λογοθέτης αναμένεται να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το πρωί της Παρασκευής στο Φανάρι, προκειμένου να παραδώσει αυτοπροσώπως την επιστολή και να μιλήσει υποστηρικτικά για τον κ. Ελπιδοφόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» από μέλη της Ηγεσίας των 100 από τρία διαφορετικά μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, τα οποία ενημερώθηκαν από μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, η απόφαση αυτή ελήφθη την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης της Ηγεσίας των 100 την οποία κάλεσε ο κ. Λογοθέτης προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των χορηγιών της Οργάνωσης για τα προγράμματα και τις διακονίες της Αρχιεπισκοπής, να ενημερώσει το Σώμα ότι απέσυρε την υποψηφιότητά του από την Προεδρία της Θεολογικής Σχολής, όπως είχε γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας» και επιβεβαίωσε ο κ. Λογοθέτης στη σχετική του συνέντευξη. Ανάμεσα στα παραπάνω θέματα, ο κ. Λογοθέτης αναφέρθηκε και στο θέμα του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και ζήτησε από την Ηγεσία των 100 να λάβει θέση.

Οπως ελέχθη από μέλη της Ηγεσίας των 100 στον «Ε.Κ.», ο κ. Λογοθέτης από την Κωνσταντινούπολη προτίθεται να μεταβεί στην Αθήνα για ιδιωτικές του υποθέσεις, ενώ θα επιδιώξει να συναντηθεί με κυβερνητικούς παράγοντες. Μέλη της Οργάνωσης είπαν στον «Εθνικό Κήρυκα» πως αφιερώθηκε χρόνος κατά τη σύσκεψη επαναλαμβάνοντας να μη διαρρεύσει τίποτε στον «Ε.Κ.».

Εν τω μεταξύ, μεθοδεύεται εκστρατεία από υπαλλήλους της Αρχιεπισκοπής στήριξης του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, με συγγραφή και αποστολή επιστολών, καθώς και άλλων μεθοδεύσεων διά της οδού της ανεπίσημης πληροφόρησης, γνωστής off the record, σε κάποια λαθρόβια εδώ και στην Ελλάδα, τα οποία έχουν επιστρατευθεί στην υπηρεσία του κ. Ελπιδοφόρου με σκοπό την προσπάθεια απομείωσης του κύρους του «Ε.Κ.».

Τηλεφωνικό μήνυμα στον κ. Λογοθέτη παρέμεινε αναπάντητο μέχρι την ώρα ολοκλήρωσης του παρόντος δημοσιεύματος.