You are currently viewing Πρώτη Λειτουργία για τον π. Νικόλαο Πάρο στο Γουάιτστόουν
Το Ενοριακό Συμβούλιο του Τιμίου Σταυρού Whitestone σε αναμνηστικές φωτογραφίες με τον νέο προϊστάμενο της κοινότητας, π. Νικόλαο Πάρο, την Πρεσβυτέρα Μαρία και την κόρη τους, τον Καγκελάριο της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας π. Ηλία Βιλλή και τον π. Νικόλαο Σωτηρόπουλο στις 19 Νοεμβρίου. (Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη)

Πρώτη Λειτουργία για τον π. Νικόλαο Πάρο στο Γουάιτστόουν

  • Reading time:1 mins read

Της Ελένης Σακέλλη/ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

ΓΟΥΑΪΤΣΤΟΟΥΝ. Η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν υποδέχτηκε την περασμένη Κυριακή τον νέο ιερατικό προϊστάμενο, π. Νικόλαο Πάρο.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο π. Νικόλαος σημείωσε ότι ήταν η πρώτη του Λειτουργία ως ιερατικός προϊστάμενος, τονίζοντας πως «είναι τιμή να έχει τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπικής Αμερικής, π. Ηλία Βίλλη, μαζί με την κοινότητα».

«Είναι μεγάλη τιμή και ευλογία να προσευχόμαστε μαζί στην πρώτη μου Λειτουργία στον Αγιο Σταυρό του Γουάιτστόουν».

Απαντώντας στον π. Νικόλαο Πάρο, ο π. Ηλίας Βίλλης έκανε ειδική αναφορά στον μέχρι πρότινος ιερατικό προϊστάμενο του Τιμίου Σταυρού, π. Γεώργιο Αναστασίου, μιλώντας με θερμά λόγια για το ήθος και την μεγαλοψυχία του.

«Πατέρα Νικόλαε, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σου, αν όχι η μεγαλύτερη πρόκληση… δεν είναι ο τρόπος που έκανε ο π. Γεώργιος τη Λειτουργία, ο τρόπος που κήρυττε, αλλά να διαδεχθείς μια καρδιά τόσο μεγάλη όπως του π. Γεωργίου. Ο Αρχιεπίσκοπος, και, φυσικά, εγώ… πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρεις», ανέφερε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο οποίος, στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους πιστούς, ζήτησε να στηρίξουν το νέο επικεφαλής ιερέα της κοινότητας.

«Τώρα η καρδιά του χτυπάει για εσάς και η ανταπόκρισή σας πρέπει να διέπεται από αγάπη και υποστήριξη. Σας ευχόμαστε καλή τύχη, ευλογούμε τον π. Νικόλαο και την πρεσβυτέρα, είμαι εδώ για να υποστηρίξω και να συμμετέχω στην γιορτή και τη χαρά αυτού του νέου κεφαλαίου στη ζωή του Τιμίου Σταυρού. Αξιος! Αξιος! Αξιος!», αναφώνησε, κλείνοντας την σύντομη ομιλία του.

Ο π. Νικόλαος Πάρος, στο κέντρο, πλαισιωμένος από την Πρεσβυτέρα Μαρία και την κόρη τους, και ο Καγκελάριος της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας π. Ηλίας Βιλλής, στα δεξιά. (Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη)

Στη συνέχεια, ο π. Νικόλαος Πάρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο «για αυτήν την τιμή και ευλογία που μου έδωσε εμένα και την οικογένειά μου. Ευχαριστώ επίσης τον π. Ηλία Βίλλη που από την πρώτη στιγμή της ιεροσύνης μου ήταν πάντα στο πλευρό μου, ό,τι χρειαζόμουν, πάντα με υποστήριζε εμένα και την οικογένειά μου».

«Είναι μια ευλογία για εμένα να είμαι εδώ μαζί σας και τιμή που έχω την ευκαιρία να εξυπηρετήσω αυτό το πιστό κομμάτι της Αρχιεπισκοπής, την ιστορική κοινότητα του Τιμίου Σταυρού Γουάιτστόουν. Σας υπόσχομαι ότι η πρεσβυτέρα Μαρία, η κόρη μας η Πολυξένη και εγώ θα είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτήν την ενορία. Ανυπομονούμε και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα είμαστε κομμάτι αυτού του νέου κεφαλαίου στην ζωή αυτής της ιστορικής κοινότητας. Θα υπηρετήσουμε τους πιστούς του Γουάιτστόουν με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε, με την βοήθεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού», κατέληξε ο π. Νικόλαος Πάρος.

Τέλος, ο π. Ηλίας Βίλλης ενημέρωσε πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα Λειτουργήσει στο Γουάιτστόουν ανήμερα των Χριστουγέννων.