You are currently viewing Λειτουργία στο ημιερειπωμένο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στο Μάζι

Λειτουργία στο ημιερειπωμένο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στο Μάζι

  • Reading time:2 mins read

Ο οικισμός Μαζίου έχει τέσσερα Εκκλησάκια: 1ον. Της Αγίας Τριάδος που ανήκει στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Μεγάρων

Και 2ον. Τρία ημιερειπωμένα εκκλησίδα: α) στο Μάζι, στο κέντρο, του Αγίου Δημητρίου του 17ου αιώνα, β) του Αγίου Γεωργίου στις Βίδες Μαζίου του 12ου αιώνα και γ) του Αγίου Νικολάου στο Παλιοχώρι Μαζίου του 17ου αιώνα τα οποία με απόφαση του Μακαριστού Μητροπολίτου Βαρθολομαίου ανήκουν στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων.

Προχθές, λοιπόν, αφού παρουσία του υπευθύνου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κ. Θωμά Μόρφα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες εργασίες καθαρισμού του χώρου του Ναού και του περιβάλλοντος, τελέστηκε η γιορταστική Θεία Λειτουργία του Αγίου Δημητρίου.

Ο Ναός είναι μισοερειπωμένος, όμως η Αδελφότητα της Αγίας Παρασκευής φρόντισε, ώστε παρά το ψιλόβροχο, που έπεφτε όλα να γίνουν κανονικά.

Ο Ηγούμενος π. Χρυσόστομος με τους Πατέρες της Μονής συλλειτούργησαν και διακόνησαν τη Θεία Ευχαριστία που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος (αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής και ιδρυτικό μέλος της Αδελφότητας).

Στην πανήγυρι παρέστησαν και αρκετοί Χριστιανοί όπως και ο εντεταλμένος της Αρχαιολογίας κ. Θ. Μόρφας και όλους τους δεξιώθηκε με κέρασμα στο τέλος ο άγιος Ηγούμενος.

Και του χρόνο λοιπόν, βοήθεια για όλο τον κόσμο ο Άγιος Δημήτριος.