You are currently viewing ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ:   Μαθητές/τριες έκαναν μπαζάρ αγάπης και διέθεσαν τα έσοδα σε φτωχούς!

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ: Μαθητές/τριες έκαναν μπαζάρ αγάπης και διέθεσαν τα έσοδα σε φτωχούς!

  • Reading time:2 mins read

Του π. Ηλία Μάκου

Τι όμορφη προσπάθεια και με τι ευγενή σκοπό!

Το Λύκειο “Πνοή Αγάπης” της Μητρόπολης Αργυροκάστρου οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία χριστουγεννιάτικο μπαζάρ και τα έσοδα διατέθηκαν σε ανθρώπους με ανάγκες.

Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί δημιούργησαν με πολύ μεράκι και με κατάθεση καρδιάς καλλιτεχνίες, αρωματικά σαπούνια, χειροποίητη διακόσμηση, σχολικά προϊόντα κ. α., ενώ υπήρχαν και βιβλία, προϊόντα κ.λπ.

Η αγάπη προς τον Θεό προκαλεί μέσα στους νέους και στις νέες ένα ισχυρό κίνητρο γνήσιας αγάπης προς τον πλησίον.

Αυτός άλλωστε είναι, πέρα από τη μάθηση και την κατάρτιση, και ο βασικός σκοπός των Εκπαιδευτηρίων, που ίδρυσε και συντηρεί ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

Και τούτο, γιατί τους κάνει να βλέπουν τον άλλο σαν αδελφό τους.

Μόνο ο αναγεννημένος πνευματικά άνθρωπος μπορεί να ενσαρκώσει την αληθινή αγάπη.

Και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως έξω από το χριστιανικό πνεύμα δεν υπάρχει γνήσια και ολοκληρωμένη αγάπη. Μπορεί να υπάρχουν έργα, που φαίνονται σαν έργα αγάπης, μα στο βάθος τους πολλές φορές κρύβουν ελατήρια γεμάτα σκουριά.

Οι νέοι και οι νέες των Σχολείων της Μητρόπολης Αργυροκάστρου σκέφτονται τι μπορούν να κάνουν για να ανακουφίσουν τους άλλους. Εμπνέονται τρόπους για να σμικρύνουν τη δυστυχία των δυστυχισμένων.

Τα παιδιά αισθάνονται πως η αγάπη είναι η αναπνοή της ψυχής, η ζωή της ψυχής.

Και μας δίνουν το δίδαγμα ότι ο άνθρωπος, που δεν νιώθει την ανάγκη να αγαπά μετατρέπει την καρδιά του σε σκληρή και άγονη.

Ενώ εκείνος, που ξέρει να αγαπά, ισχυροποιεί τη θέλησή του προς το καλό, γεμίζει την ψυχή του από συναισθήματα ευγενή και τροφοδοτεί τη σκέψη του με έννοιες υψηλές.