You are currently viewing > Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων  Δούκα κοντά στο φιλανθρωπικό έργο του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ

> Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα κοντά στο φιλανθρωπικό έργο του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ

  • Reading time:1 mins read
Μια παλαιότερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας  Γαβριήλ στα Εκπαιδευτήρια Δούκα ύστερα από πρόσκληση των Εκπαιδευτηρίων αποτέλεσε την αφορμή για να επαναληφθεί διότι είχε ενθουσίάσει τα παιδιά. Η γνωριμία αυτή ήταν μόμον η αρχή.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το  σπουδαίο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στη Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας ώθησε τους μαθητές Λυκείου από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα να ανταποδώσουν την επίσκεψη   με το να παραστούν  στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας. Και αυτή τη φορά  όχι ως απλοί επισκέπτες. Τους συνόδευε ο καθηγητής τους  Ζαννής Μηνιώτης και  γονείς των μαθητών  για να προσφέρουν ένα γεύμα Αγάπης προς τους πάσχοντες συνανθρώπους. Με τη βοήθεια των γονέων τους αγόρασαν τα τρόφιμα, τα προετοίμασαν και τα  μαγείρεψαν για να τα  προσφέρουν  ως ένα πλούσιο γεύμα στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας.

Εκτός αυτής της εξαιρετικά αξιέπαινης πρωτοβουλίας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον προϊστάμενο του ναού, π. Παντελεήμονα Παπασυννεφάκη, για τις δράσεις και την ιστορία του Ναού. Ήταν όπως ανέφεραν οι μαθητές και οι καθηγητές «μια πανέμορφη εμπειρία που επιβεβαιώνει ότι η συναναστροφή με την Εκκλησία μόνο καλό μπορεί να κάνει στα νέα παιδιά που ζούν μέσα σε πειρασμούς.»