You are currently viewing ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ!

ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ!

  • Reading time:1 mins read

Διπλά έκθετος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τους ανοίκειους χαρακτηρισμούς του προς Αρχιερείς! Τί λέει η Ιερά Κοινότης γιαυτό; Θα ζητήσει την παραίτησή του;
ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης,δεν είναι ένας γραφικός τύπος, όπως ίσως νομίζουμε, ο οποίος εις τας δυσμάς του βίου του αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική .
Ο άνθρωπος ξέρει πολύ καλά τί κάνει και τί λέει. Έχει στοχευμένη agenda, την οποία μάλιστα ακολουθεί με πρόγραμμα.

Στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης προχθές, ο
κ.Μπουτάρης, εξ αφορμής μίας συζήτησης που έγινε για μία εκδήλωση που οργάνωσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ως είχε το δικαίωμα να πράξει, καταφέρθηκε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς κατά δύο Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου και του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Κατά του κ. Μπουτάρη και των θρασύδειλων ύβρεων που εκτόξευσε κατά των δύο Μητροπολιτών, υπήρξε μεγάλη κατακραυγή από συλλόγους, φορείς αλλά και φυσικά πρόσωπα.

Και ασφαλώς του απάντησαν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο και οι δύο Αρχιερείς.( Σ.Σ. Έχουμε σε άλλες αναρτήσεις τις απαντήσεις των δύο Ιεραρχών).

Αλλά όλο αυτό κατά τη γνώμη μας μπορεί να ικανοποιεί τη μία πλευρά, αλλά δεν είναι αρκετό.

Πρέπει να πάρει θέση άμεσα και η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους και οι Αγιορείτες Ηγούμενοι για την απρέπεια αυτή του κ. Μπουτάρη, διότι ο κ. Δήμαρχος εκτός των άλλων είναι και Πρόεδρος της Αγιορειτικής Εστίας, στην οποία συμμετέχουν εκ περιτροπής Αγιορείτες Μοναχοί, όλων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.

Συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα που διατηρεί η Αγιορειτική Εστία αντλούμε τις πληροφορίες οτι Α ´ Αντιπρόεδρος της Αγιορειτικής Εστίας είναι ο Ιερομόναχος Νικόδημος Λαυριώτης,ενώ ως μέλη στο Δ.Σ. συμμετέχουν εκτός των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδρίου Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος και…(άκουσον,άκουσον) ο Πρωτεπιστάτης της Ιεράς Κοινότητας Μοναχός Συμεών Διονυσιάτης.

Αυτοί οι τρείς σημαίνοντες Αγιορείτες Πατέρες, που συμμετέχουν με τον κ.Μπουτάρη στην Αγιορειτική Εστία, πρέπει να πάρουν θέση για τις ύβρεις που εκτόξευσε εναντίον δύο Ιεραρχών της Εκκλησίας μας.

Θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στο ΔΣ ενός οργάνου στο οποίο προεδρεύει ένα “πολιτικό” πρόσωπο, που ουδεμία σχέση έχει ούτε με την Εκκλησία, ούτε με το Αγιο Όρος. Απλά χρησιμοποιεί τα πάντα προς ίδιον όφελος και συμφέρον;

Μήπως θα πρέπει να αποχωρήσουν πάραυτα οι Αγιορείτες από το ΔΣ,ή να ζητήσουν από τον Πρόεδρο της Αγιορειτικής Εστίας να ανακαλέσει τις ύβρεις και να παραιτηθεί;;

Περιμένουμε με αγωνία και ενδιαφέρον την απάντησή τους και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό.
Αλλιώς η σιωπή τους θα θεωρηθεί ως έμμεση συμφωνία με τα λεγόμενα του κ. Δημάρχου,αλλά και ακόμη χειρότερα: επιβράβευσή του!