You are currently viewing Άμεση απάντηση από το Φανάρι για το αν παραστεί ο Πατριάρχης στις εκδηλώσεις που θα οργανώσει η Εκκλησία Ελλάδος προς τιμήν του και στο ταξίδι του Πάπα στην Αθήνα.

Άμεση απάντηση από το Φανάρι για το αν παραστεί ο Πατριάρχης στις εκδηλώσεις που θα οργανώσει η Εκκλησία Ελλάδος προς τιμήν του και στο ταξίδι του Πάπα στην Αθήνα.

  • Reading time:1 mins read

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν έχει ακόμη προσκληθεί επισήμως από την Εκκλησία της Ελλάδος  για συγκεκριμένες ημερομηνίες των προς τιμήν του εκδηλώσεων που προτίθεται να οργανώσει  για να τιμήσει την επέτειο των 30 ετών της Πατριαρχίας του. Ως εκ τούτου δεν ισχύουν αυτά που γράφονται ότι αρνήθηκε την πρόσκληση λόγω του ταξιδιού του στην  Αμερική. Ο Πατριάρχης, πάντως, στις 22 Οκτωβρίου, ημέρα της ιστορικής επετείου  θα είναι στην Ιερή Καθέδρα του στο Φανάρι».


Με αυτό τον άμεσο και καταλυτικό  τρόπο μας απάντησε θεσμικός παράγων του Φαναρίου σχετικά με το ρεπορτάζ που αναρτήσαμε ότι ο Πατριάρχης δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος λόγω του ταξιδιού του στις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου όλα παραμένουν ανοιχτά.
Όταν η Εκκλησία της Ελλάδος είναι έτοιμη και ενημερώσει επισήμως  τον Παναγιώτατο τότε θα ξέρουμε  και το τι θα γίνει, σημείωσε με νόημα ο θεσμικός παράγων.
Επίσης μας έγινε γνωστό ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα είναι παρών κατά το ταξίδι του Πάπα στην Ελλάδα. Ούτε πρόσκληση έχει λάβει γιαυτό ούτε έχει τεθεί από την Κυβέρνηση ή από  άλλο υπηρεσιακό παράγοντα. Επομένως πρόκειται περί δημοσιογραφικών φημών.
Σ. Μ. Τζούμας