You are currently viewing Το Περιστέρι τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Αντώνιο

Το Περιστέρι τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Αντώνιο

  • Reading time:10 mins read

ΠΗΓΗ:Περιστέρι | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 17 Ιανουαρίου η εορτή του Αγίου Αντωνίου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Περιστέρι.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, συμπαραστατούμενος από τον οικείο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο.

Να αναφερθεί ότι ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, καθώς και από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου στη σύντομη προσφώνησή του, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ για την αποδοχή της πρόσκλησης να προεξάρχει του σημερινού εορτασμού.

Στη συνέχεια ο κ. Χρυσόστομος προσέφερε στον Σεβασμιώτατο σε ανάμνηση της σημερινής συγχοροστασίας ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο, προτρέποντας να αυξήσει τις αρετές και να γίνεται καθημερινά λαμπρότερος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, ο οποίος πρώτα ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Περιστερίου για τα καλά του λόγια και το δώρο.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην έννοια της «αγάπης» την οποία, αισθανόμαστε όλοι από την αγάπη του Χριστού.

Επίσης μίλησε για τον ασκητισμό του Αγίου Αντωνίου, αλλά και τις προσευχές που έκανε στην έρημο και ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Θεό.

Σε άλλο σημείο του κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος έκανε έναν συσχετισμό του βίου του Αγίου ο οποίος ζούσε μέσα στον δρόμο του Θεού με την σημερινή ευαγγελική περικοπή του Αποστόλου Λουκά, προτρέποντας παράλληλα τους πιστούς να ευγνωμονούν καθημερινά τον Πανάγαθο Θεό.

Τέλος ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αντωνίου στους δρόμους του Περιστερίου, παρουσία των Αρχών του Δήμου, της δημοτικής μπάντας ,της μπάντας της Πυροσβεστικής, αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού όπου πλαισίωσε την Εικόνα του Αγίου, το σώμα των Προσκόπων καθώς και πλήθος κόσμου.

peristeri-1

peristeri-2

peristeri-3

peristeri-4

peristeri-5

peristeri-6

peristeri-7

peristeri-8

peristeri-9

peristeri-10

peristeri-11

peristeri-12

peristeri-13

peristeri-14

peristeri-15

peristeri-16

peristeri-17

peristeri-18

peristeri-19

peristeri-20

peristeri-21

peristeri-22

peristeri-23

peristeri-24

peristeri-25

peristeri-26

peristeri-27

peristeri-28

peristeri-29

peristeri-30

peristeri-31

peristeri-32

peristeri-33

peristeri-34

peristeri-35

peristeri-36