You are currently viewing Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τους πολιούχους του Κιλκίς

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τους πολιούχους του Κιλκίς

  • Reading time:9 mins read

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκαν και φέτος οι Άγιοι Πέντεκαιδεκα Ιερομάρτυρες, πολιούχοι και προστάτες της πόλεως του Κιλκίς.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Χαρίτων και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, με τη συμμετοχή των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Στοβίων κ. Δαυίδ, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου και του οικείου Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ.

Πλήθος Κιλκισιωτών συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία καθώς και στην λιτανεία της Ιερής Εικόνας των Αγίων σε κεντρικούς δρόμους της πόλεως συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς, στρατιωτικού αγήματος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας ο “Πόντος”, σημαιοφόρων των σχολείων της πόλεως, εκπροσώπων πολιτιστικών Συλλόγων, προσκόπων κ.α.

Μήνυμα ελπίδας και δύναμης έστειλε στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, τονίζοντας ότι η εκκλησιαστική ιστορία είναι πλούσια σε παραδείγματα, όπως της ζωής και του μαρτυρικού τέλους των ΠέντεκαιΔεκα Μαρτύρων, ευχόμενος τα χρόνια πολλά σε όλους τους Κιλκισιώτες.

poliouxoi 1

poliouxoi 2

poliouxoi 3

poliouxoi 4

poliouxoi 5

poliouxoi 6

poliouxoi 7

poliouxoi 9

poliouxoi 10

poliouxoi 11

poliouxoi 12

poliouxoi 13

poliouxoi 14

poliouxoi 15

poliouxoi 16

poliouxoi 17

poliouxoi 18

poliouxoi 19

poliouxoi 20

poliouxoi 21

poliouxoi 23

poliouxoi 24

poliouxoi 25

poliouxoi 26

poliouxoi 27

poliouxoi 28

poliouxoi 29

poliouxoi 30

poliouxoi 31