You are currently viewing Μουσική εκδήλωση για την Πολιούχο των Χανίων

Μουσική εκδήλωση για την Πολιούχο των Χανίων

  • Reading time:5 mins read

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Πνευματικό Κέντρο Χανίων το Σάββατο το απόγευμα της 21ης Νοεμβρίου 2015 για να παρακολουθήσει την λαμπρή μουσική εκδήλωση για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη μας με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, την 5η Ταξιαρχεία Πεζικού, την 115 Π.Μ και τον Ναύσταθμο Κρήτης.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης ο οποίος στο λόγο του αναφέρθηκε στο κεντρικό μήνυμα της σημερινής ημέρας και στην μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, Πολιούχου της πόλεως μας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν η κ. Λίτσα Μαζανάκη, Γραμματεύς του Ιδρύματος Εκκλησιαστική Διακονία της Μητροπόλεως μας και ο Ειδικός Συνεργάτης της Περιφέρειας κ. Ιωσήφ Μαρκάκης.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά στο πιάνο ο γνωστός συνθέτης Βασίλειος Τσαμπρόπουλος ο οποίος σε συνεργασία με την μελωδική φωνή της καλλιτέχνιδας Νεκταρίας Καρντζή ταξίδεψαν τους ακροατές ”ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή”, όπως τιτλοφορείται και το μουσικό πρόγραμμα που παρουσίασαν και το οποίο έχει παρουσιαστεί σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν με Ευαρέσκεια της Μητροπόλεως μας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερείου κ.κ. Θεόκλητο ο Διοικητής της 5ης Ταξιαρχείας Πεζικού Ταξχος Δημήτριος Καραμούζας και από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό, ο Διοικητής ΚΕΝΑΠ Αρχιπλοίαρχος Αναστάσιος Τσερκέζογλου, ο Διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης Αρχιπλοίρχος Παναγιώτης Χατζάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Βοηθός στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης Ταξχος Ανδρέας Δασκαλάκης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Ταξχος Εμμανουήλ Γεωργιακάκης.

Λίγα λόγια για την ζωή και επαγγελματική ζωή των τιμηθέντων ανέφερε εκ βήματος ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Η εορταστηκή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα όμορφα μελωδικά τραγούδια που απέδωσε με καταπληκτικό τρόπο η μπάντα της 5ης Ταξχιας Πεζικού.

ekdilosi-2

ekdilosi-3

ekdilosi-4

ekdilosi-5

ekdilosi-7

ekdilosi-8

ekdilosi-9

ekdilosi-10

ekdilosi-11

ekdilosi-12

ekdilosi-13

ekdilosi-14

ekdilosi-15

ekdilosi-16