You are currently viewing Αναρριχώνται  σε βράχια, ύψους 400 μέτρων, με κίνδυνο της ζωής τους για να βαφτίσουν το παιδί τους κι εμείς  κλειστήκαμε στο καβούκι μας «διά τον φόβον των Ιουδαίων»!

Αναρριχώνται σε βράχια, ύψους 400 μέτρων, με κίνδυνο της ζωής τους για να βαφτίσουν το παιδί τους κι εμείς κλειστήκαμε στο καβούκι μας «διά τον φόβον των Ιουδαίων»!

  • Reading time:1 mins read

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Κάποιοι άνθρωποι σε αυτό τον πλανήτη στερούνται ακόμη και  τα αυτονόητα για μας.
Τι πιό φυσικό για έναν κάτοικο του δυτικού κόσμου να ανοίγει την βρύση στο σπίτι του και να τρέχει –δροσερό ή ζεστό κατά περίπτωση- νεράκι.
Στον λεγόμενο αναπτυσσόμενο κόσμο αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός.Δηλαδή να βρουν με ευκολία νερό.  Είναι υποχρεωμένοι να διανύσουν χιλιόμετρα για να απολαύσουν αυτό το αγαθό και πολλές φορές δεν το βρίσκουν καν.
Αυτό ισχύει βέβαια όχι μόνο για υλικά αγαθά, αλλά και για πνευματικά και για κάθε είδους ελευθερίες και δικαιώματα.
Στο βιντεάκι που ακολουθεί οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να αναρριχώνται σε βράχια, ύψους 400 μέτρων, με κίνδυνο της ζωής τους για να συμμετάσχουν στην λατρευτική ζωή. Δείτε σας παρακαλώ πόσο δύσκολο και πόσο ριψοκίνδυνο είναι να μεταβούν στον Ναό τους για να τελέσουν την βάπτιση ενός παιδιού.
Η μάνα γνωρίζει ότι μπορεί να χάσει το παιδί της κατά την αναρρίχηση! Μια μικρή απροσεξία, ένα παραπάτημα ή μια ολίσθηση και η πτώση στον γκρεμό είναι δεδομένη!
Ωστόσο πιστεύει τόσο πολύ στον Θεό, θεωρεί τόσο επιβεβλημένη και αναγκαία την βάπτιση του παιδιού της, που παίζει κυριολεκτικά την ζωή του και τη ζωή της  «κορώνα γράμματα»!
«Ω γύναι, μεγάλη σου η πίστις»!
Εμείς;;; Εμείς κλειστήκαμε στο καβούκι μας «διά τον φόβον των Ιουδαίων»!
Ακόμη και οι… μπαχαλάκηδες πιστεύουν πιο δυνατά στην ιδεολογία τους και ρισκάρουν και τα πρόστιμα και τις προσαγωγές!
Εμείς, τα παιδιά –υποτίθεται- του Παντοδύναμου Θεού, ολιγοψυχούμε!
Γυναίκες! Θυμηθείτε τις Αγίες Μυροφόρες, που αγόρασαν αρώματα «ίνα αλείψωσι τον Ιησούν». Δεν φοβήθηκαν,αλλά τόλμησαν να κάνουν πράξη αυτό που αποφάσισαν, αυτό που πίστευαν, αυτό που θεωρούσαν καθήκον τους. Και ο Χριστός τους αντάμειψε! Πρώτα στις Μυροφόρες εμφανίστηκε και μετά στους φοβισμένους Μαθητές Του!
…Τα λόγια είναι περιττά. Δείτε σας παρακαλώ το συγκινητικό και διδακτικότατο βίντεο που ακολουθεί.