You are currently viewing Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ευλάβεια εόρτασε τα Ονομαστήρια του ο Σεβ. Ύδρας Εφραίμ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ευλάβεια εόρτασε τα Ονομαστήρια του ο Σεβ. Ύδρας Εφραίμ

  • Reading time:1 mins read

Με την δέουσα Εκκλησιαστική λαμπρότητα και τάξη τελέστηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 στον Ι. Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Σύρου εορτή κατά την οποία εορτάζει τα Ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ Α’ και συμπροσευχόμενος παρέστη επίσης ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος Γ’.

Στη Θεία Λειτουργία των Ονομαστηρίων του Σεπτού Ποιμενάρχη μας παρίσταντο κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως, οι Αρχές του νησιού, εκπαιδευτικοί, Σχολεία του νησιού και πλήθους ευσεβών χριστιανών.



Τον Θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος Γ’ ο οποίος αναφέρθηκε στον Όσιο Εφραίμ τον Σύρο και την συμβολή του στον μοναστικό βίο αλλά και την Ορθοδοξία όπως και στη συνέχεια μίλησε για τον λαοπρόβλητο και Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Εφραίμ.

Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο.

Αφού έγινε η απόλυση της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η εόρτια προσφώνηση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνου Δαρδανού που προσφώνησε εορτίως από μέρους των κληρικών της Ι. Μητροπόλεως τον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη μας, μιλώντας εμπνευσμένα για το αξιολογότατο και θεάρεστο έργο του.

Ακολούθησε προσφώνηση του Δημάρχου Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη προς τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας στον οποίο προσέφερε δώρο ένα χρυσό εγκόλπιο.

Ο Μητροπολίτης μας, κ.κ. Εφραίμ στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της ενότητας του λαού και ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του όλους τους ιερείς, τις τοπικές αρχές, τον κόσμο για την ποικιλότροπο καθημερινή τους αγάπη και την στήριξη του επισκοπικού του έργου, όπως και ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς τον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεο Γ’ και στη συνέχεια δέχθηκε τις ευχές των κληρικών, των αρχών και του λαού.

Ακολούθησε πλουσιότατο εορταστικό πρωινό για  όλους στο αρχονταρίκι του  Καθεδρικού Ναού.

Στη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Π. Λυράκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Μαυρομάτη, οι Αντιδήμαρχοι Ύδρας: κ. Μ. Καραμήτσος, κ. Μ. Κάτσικα, η Προϊσταμένη των Υπηρεσιών του Δήμου κυρία Ματίνα Δηλαβέρη, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ύδρας Υπαστυνόμος Α’ κ. Α. Μπουρδάκος, ο αστυνομικός κ. Ε. Σκόρρας, ο Λιμενάρχης Ύδρας Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Β. Βαζαίος, ο Διοικητής της Α.Ε.Ν. Ύδρας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Ε. Δανόπουλος, Διευθυντές και μαθητές των Σχολείων της Ύδρας και δεκάδες κόσμου.

Στον Μ. Εσπερινός και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία (27-28 Ιανουαρίου), έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ναού κ. Ά. Διαμαντόπουλος και ο ψάλτης κ. Γ. Σκάγκος.