You are currently viewing Πλήρης επιβεβαίωση του exapsalmos.gr:  Αρχιεπίσκοπος – Πρωθυπουργός έχουν δική τους agenda

Πλήρης επιβεβαίωση του exapsalmos.gr: Αρχιεπίσκοπος – Πρωθυπουργός έχουν δική τους agenda

  • Reading time:1 mins read

Από καιρό έχουμε γράψει εδώ στον “Εξάψαλμο” οτι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχουν πολύ καλή επικοινωνία και ακολουθούν μία ιδιαίτερη πορεία στα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας με το κράτος! Είχαμε γράψει για την ύπαρξη μίας μυστικής agendas την οποία τηρούν και ακολουθούν οι δύο άνδρες στις συζητήσεις που έχουν όταν συναντώνται.

Μία τέτοια συνάντηση έγινε τις προάλλες στην Αρχιεπισκοπική κατοικία στην Αγία Φιλοθέης. Τα όσα συζήτησε με τον Πρωθυπουργό στο δείπνο αυτό ,ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο ΑρχιεπίσκοποςΣύμφωνα με πληροφορίες από Συνοδικούς Οεράρχες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημέρωσε χθες τα μέλη της ΔΙΣ, λίγο προτού μεταβούν στη Βουλή για την ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, για τα όσα αντάλλαξαν με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη εβδομάδα στο δείπνο που είχαν στην Αρχιεπισκοπή.
Ο Αρχιεπίσκοπος κατέθεσε με λεπτομέρειες στους αρχιερείς τα όσα συζήτησε με τον Πρωθυπουργό για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.

Εξήγησε στους συνοδικούς πως έλαβε διαβεβαιώσεις κυρίως από τον κ. Τσίπρα, αλλά και από τους υπουργούς που συνάντησε (υπουργό Παιδείας, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών), πως δεν πρόκειται να θιγούν τα δικαιώματα που έχει μέχρι σήμερα η Εκκλησία (μισθοδοσία κλήρου, υπάρχον καθεστώς φορολόγησης περιουσίας κ.λπ.) και πως τυχόν διαφωνίες που μπορεί να προκύψουν θα συζητηθούν στην υπάρχουσα διμερή επιτροπή Εκκλησίας και Πολιτείας.