You are currently viewing ΒΙΝΤΕΟ: Θα ηχήσουν ξανά οι καμπάνες 93 χρόνια μετά…

ΒΙΝΤΕΟ: Θα ηχήσουν ξανά οι καμπάνες 93 χρόνια μετά…

  • Reading time:1 mins read

Στα μικρασιατικά χώματα, σε Σμύρνη και Τσεσμέ θα λειτουργήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, 6, 8 και 10 Φεβρουαρίου (στη Σμύρνη τις δυο πρώτες μέρες σε Άγιο Βουκόλο και Αγία Φωτεινή). Για πρώτη φορά θα λειτουργήσει πανηγυρικά ο Ι.Ν. του Αγίου Χαραλάμπους ανήμερα της εορτής του Αγίου στην Κρήνα- Τσεσμέ της Μικρασίας, και ήδη πολλοί μικρασιάτες απανταχού της γης έχουν εκδηλώσει επιθυμία να παραστούν.

Μάλιστα ο κ. Βαρθολομαίος θα συνοδεύεται από τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τους 12 αρχιερείς δηλαδή από διάφορα μέρη του κόσμου.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί Αγιολογικό Συνέδριο με θέμα τους Αγίους της Σμύρνης και της Ιωνίας που μάλιστα θα γίνει στο Εμπορικό Επιμελητήριο Σμύρνης.

Επίσης ο Πατριάρχης θα αναγορευθεί σε επίσημο διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Σμύρνης.

Για το πρόγραμμα του Παναγιότατου και για τη σημασία αυτής της επίσκεψης, αφού θα αποτελέσει και ένα μνημόσυνο για τους προγόνους μας, ο πάτερ Κύριλλος Συκής, Αρχιμανδρίτης και εφημέριος του Ι.Ναού της Αγίας Φωτεινής Σμύρνης συνομίλησε με το Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού.

Ο κ. Κύριλλος επισήμανε ότι πλέον στη Σμύρνη υπάρχει ένας πολύ μικρός αριθμός ελλήνων, περί τα 200 άτομα. Όμως οι ορθόδοξοι με την παρουσία Ρώσων και Σέρβων ανέρχεται στις 2.500 περίπου.

Σε ότι αφορά τον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους στον Τσεσμέ, ήδη έχει έρθει σε επαφή με τις τοπικές αρχές, οι οποίες αναγνώρισαν και το λάθος που έγινε με την άδεια που δόθηκε για μια έκθεση που εξελίχθηκε σε παρουσία ακόμα και εσωρούχων στην Εκκλησία.

Να σημειώσουμε ότι ειδικά για τη λειτουργία στον Τσεσμέ το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και μάλιστα ο Φάρος Βαρβασίου διοργανώνει μονοήμερη αλλά και διήμερη εκδρομή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από τις 4.00 έως τις 8.00 μ.μ. με τα γραφεία του συλλόγου (22710-20621) για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων.

 

Βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=k5lf8Hj2xgk