You are currently viewing Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων δίνει το «πράσινο φώς»στους Ρώσους να μπορούν να Κοινωνούν στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων δίνει το «πράσινο φώς»στους Ρώσους να μπορούν να Κοινωνούν στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους

  • Reading time:1 mins read

Μητροπολίτης Ιλαρίων: Να Κοινωνούν στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος στον Άθω θα μπορούν οι πιστοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ιλαρίων και επικεφαλής των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Πατριαρχείου Μόσχας.

Θα επιτρέπεται στους πιστούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να Κοινωνούν στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος στον Άθω, όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

«Θεωρούμε τη Μονή Αγίου Παντελεήμονα ρωσική Μονή. Ασφαλώς και ανήκει στην Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, όπως και όλα τα μοναστήρια στο όρος Άθω, αλλά όλοι ξέρουμε ότι χτίστηκε με ρωσικά χρήματα από Ρώσους μοναχούς και στεγάζει μια ρωσική και ουκρανική μοναστική αδελφότητα, όλες οι τελετές πραγματοποιούνται σε σλαβική γλώσσα και ο κόσμος που έρχεται μπορεί να κοινωνήσει… Αλλά όχι σε άλλα μοναστήρια στον Άθω», είπε ο ίδιος, μιλώντας στο Rossiya 24.