You are currently viewing Χωρίς  Πρόεδρο και Πρωθυπουργό  ο Αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά..—Ο κ. Καμμένος πού θα εορτάσει τα Θεοφάνεια;

Χωρίς Πρόεδρο και Πρωθυπουργό ο Αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά..—Ο κ. Καμμένος πού θα εορτάσει τα Θεοφάνεια;

  • Reading time:1 mins read

Η υποβάθμιση της μεγάλης εορτής των Θεοφανείων στον Πειραιά, που κάποτε αποτελούσε την μεγάλη εορτή που ένωνε Κυνέρνηση και αντιπολίτευση, συνεχίζεται δυστυχώς κι εφέτος, αφού δεν θα παραστούν ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά ούτε και ο Πρωθυπουργός!

Ο Αγιασμός των υδάτων αποτελούσε για τον Πειραιά την μεγάλη εορτή- επιστέγασμα των εορτών του μηνός Δεκεμβρίου, που ξεκινούσαν με την εορτή του Αγίου  Νικολάου κατά την οποία εορτάζει κυριολεκτικά το λιμάνι του Πειραιά , συνεχιζότανε με τον Αγιο Σπυρίδωνα για να ολοκληρωθεί στη συνέχεια με τις εορτές των Χριστουγέννων και  τελευταία των Θεοφανείων!
Και την ημέρα του Αγιασμού των υδάτων παρίστατο πάντα η Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας! Ηταν μία εορτή της Χριστιανοσύνης και παράλληλα της Δημοκρατίας μας! Και το σεβάστηκαν όλοι αυτό!
Τα τελευταία δυστυχώς χρόνια άρχισε νε υποβαθμίζεται με διάφορες προφάσεις προερχόμενες άλλοτε από την πολιτική ηγεσία της χώρας και τελευταία από την Πολιτειακή!
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
κ. Κάρολος Παπούλιας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και άρχισε να μην παρίσταται στην τελετή Αγιασμού των υδάτων, παρά την καλή συμπεριφορά που επέδειξε τα πρώτα έτη!
Ο νύν Πρόεδρος κ. Προκόπης Παυλόπουλος προτίμησε να εγκαινιάσει τη θητεία του ως Πρόεδρος με το να  χαλάσει μία παράδοση πολλών ετών την οποία σεβάστηκαν όλοι οι Προκάτοχοί του. Δεν θα παραστεί στον Πειραιά, λοιπόν, για τον   Αγιασμό  αλλά θα πάει στην τελετή που γίνεται  στη δεξαμενή στο Κολωνάκι, φυσικό πολιτικό χώρο του, από τα χρόνια που πολιτευότανε στην Α ´ Αθηνών.
Το περίεργο είναι οτι δεν θα παραστεί στον Πειραιά ούτε ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, ο οποίος πέρυσι, την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενος, έσπευσε εν όψει των εθνικών εκλογών,  να αφήσει το περιστέρι και  να ρίψει ως “πιστό” τέκνο της Εκκλησίας στη θάλασσα   τις φιάλες Αγιασμού, που τον είχαν εφοδιάσει οι Ιερείς.
Δυστυχώς άλλη μία παράδοση του τόπου μας θα εξακολουθήσει να μένει ζωντανή γιατί η Εκκλησία μας τη διατηρεί και την παραδίδει από γεννιά σε γεννιά.

Από την άλλη ο κ. Καμμένος οι πληροφορίες τον θέλουν να παρίσταται  στην  τελετή του Αγιασμού των υδάτων  στην ευρύτερη περιοχή στο Πόρτο-Υδρα, οικεία περιοχή γιαυτόν όπου πραγματοποιεί τις  θαλάσσιες καταδύσεις του.  Δεν αποκλείεται μάλιστα  να είναι μαζί του και ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας οικογενειακώς, ο οποίος προφανώς θα ζητήσει  κάτι πιο ήσυχο και ταπεινό για να ζήσει με την οικογένειά του και τα παιδιά του μία παράδοση που ο ίδιος δεν έζησε όταν ήταν μικρός και γιαυτό δεν έχει παιδικά βιώματα.Τα υπόλοιπα θα τα πληροφορηθούμε αύριο από την  τηλεοπτική ειδησειογραφία.