You are currently viewing Το γελοίο των πρόωρων εκλογών, εξαιτίας της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας‏

Το γελοίο των πρόωρων εκλογών, εξαιτίας της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας‏

  • Reading time:1 mins read

 

Πάμε ολοταχώς για εκλογές, τις οποίες δε θέλει η πλειοψηφία του λαού μας,όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και θα τις κερδίσει το κόμμα που τις επιβάλει (αν πιστεύουμε τα γκάλοπ και για τα δυο).

Κάποτε πρέπει να τελειώσει η συνταγματική αυτή γελοιότητα, η οποία δίνει στην εκάστοτε αντιπολίτευση τη δυνατότητα να επιβάλει πρόωρες κάλπες, μπλοκάροντας την ανάδειξη προέδρου της Δημοκρατίας!
Το λέμε αυτό, παρότι πιστεύουμε ότι ο τρόπος συμπεριφοράς των δανειστών και η αδιαλλαξία που επέδειξαν στις αξιώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά, είχε φέρει την κυβέρνηση σε αδιέξοδο, με συνέπεια να μη μπορεί να περάσει καμιά νέα συμφωνία.

Με δυο λόγια, μετά απ´όλα αυτά,ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος θα έπρεπε να θέλουν εκλογές περισσότερο από τον Τσίπρα…

Ανεξάρτητα ομως απ´ αυτό,είναι δυνατόν ο καταστατικός χάρτης της χώρας, να δίνει το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να προκαλεί εκλογές για έναν πρόεδρο με διακοσμητικές αρμοδιότητες, που το κύριο καθήκον του είναι να βλέπει τους νέους πρέσβεις και να ακούει τα κάλαντα;

Ο λόγος, δηλαδή, προσφυγής στις κάλπες είναι..ασήμαντος.

Ή θα έπρεπε να ενισχυθούν κάποτε οι αρμοδιότητες του προέδρου, οπότε πράγματι η ανάδειξή του να συνιστά μείζον θέμα και άρα λόγο προσφυγής σε εκλογές, ή θα έπρεπε να αποσυνδεθεί εντελώς το θέμα από τις εκλογές και να μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος χωρίς να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα της χώρας!!

Ωστόσο, η γελοιότητα αυτή θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη αφού η επόμενη αναθεώρηση θα γίνει το 2021 -στην καλύτερη περίπτωση…

Είμαστε γενικά μία χώρα για πολλά γέλια!!