You are currently viewing Την Παναγία Μαρδακιώτισσα και μέρος Ιερού Λειψάνου της Αγ. Βαρβάρας υποδέχτηκε η Καλαμάτα

Την Παναγία Μαρδακιώτισσα και μέρος Ιερού Λειψάνου της Αγ. Βαρβάρας υποδέχτηκε η Καλαμάτα

  • Reading time:5 mins read

Με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο υποδέχτηκε η Καλαμάτα τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Μαρδακιώτισσας από τον ιερό ναό Αγίας Αικατερίνης Νέδουσας Μεσσηνίας, όπου και φυλάσσεται, και τεμάχιο ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας από την Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Αιμυαλών Αρκαδίας.

Η υποδοχή των ιερών θησαυρισμάτων έγινε στη συμβολή των οδών Κρήτης και Φιλελλήνων και με λιτανευτική πομπή έφτασαν στον ιερό ναό Αγ. Βαρβάρας, όπου τελέτηκε πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στο ιστορικό της ιεράς εικόνας τονίζοντας ότι στη χάρη της προσέφευγαν οι υπόδουλοι Έλληνες της περιοχής ελπίζοντας στη βοήθειά της.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Αιμυαλών, Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Παναγό, για τη μεταφορά αλλά και τη δωρεά του ιερού λειψάνου της Αγ. Βαρβάρας.

Τέλος, εξήρε το έργο και τις προσπάθειες του εφημερίου του ναού, Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Σιψά, για τον εξωραϊσμό και την πνευματική και λειτουργική αναγέννηση του ιστορικού ναού της Αγ. Βαρβάρας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν η πρόεδρος της Καλαμάτας Τασούλα Φοίφα, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Καλαμάτας, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Οικονομάκου, δημοτικοί σύμβουλοι κι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι η ιερά εικόνα εναποτέθηκε στο ναό, όπου και θα παραμείνει για προσκύνημα ως τις 4 Δεκεμβρίου, ενώ το ιερό Λείψανο θα παραμείνει εκεί εσαεί.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

maka-1

maka-4

maka-5

maka-6

maka-7

maka-8

maka-9

maka-10

maka-11

maka-12

maka-13

maka-14

maka-15

maka-16

maka-17

maka-18

maka-19