You are currently viewing Τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στη Λάρισα

Τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στη Λάρισα

  • Reading time:1 mins read

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης τελέστηκε ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Προσκεκλημένος ομιλητής του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ στη Λίμνη Ευβοίας.

Ο Σεβασμιώτατος,καλωσόρισε εν μέσω πλήθους πιστών τον π. Γαβριήλ, τον παρουςίαςε στο εκκληςίαςμα και τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της προσκλήσεως.

Ο π. Γαβριήλ με τον κατανυκτικό και ποιητικό του λόγο καθήλωσε τους ευλαβείς χριστιανούς μιλώντας τους για τον μακαριστό Όσιο Γέροντα π. Ιάκωβο Τσαλίκη.

Αναφέρθηκε στα παιδικά χρόνια του Αγίου Πατρός, καθώς και τα μετέπειτα χρόνια του και την παρουσία του στο Μοναστήρι της Εύβοιας έως και σήμερα που ο τάφος του Γέροντα συγκεντρώνει αναρίθμητους προσκυνητές που καταθέτουν στον Γέροντα τα προβλήματα τους και τις αγωνίες τους.

Περαίνοντας τον λόγο του έκανε εκτενή αναφορά και στον αοίδιμο προκάτοχο του Γέροντα Κύριλλο μιλώντας για την ζωή και το οσιακό του τέλος.

mou1

mou3

mou4