You are currently viewing Τα ονομαστήρια του Καθηγουμένου της Μονής Ξενοφώντος, Γέροντος Αλεξίου

Τα ονομαστήρια του Καθηγουμένου της Μονής Ξενοφώντος, Γέροντος Αλεξίου

  • Reading time:0 mins read

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού στο Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος του επιχωρίου Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακαρίου και με τη συμμετοχή του εορτάζοντος τα ονομαστήριά του Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ξενοφώντος, Γέροντος Αλεξίου, Πνευματικού της Γυναικείας Αδελφότητος του Ακριτοχωρίου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παντοκράτορος, Γέροντος Γαβριήλ και πολλών κληρικών.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου αναφέρθηκε με θερμά λόγια για το έργο και την προσφορά του πολυσέβαστου Γέροντος Αλεξίου.

Στην θεία λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι η Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου, Γερόντισσα Ιακώβη και η περί αυτήν Αδελφότητά της Μονής, ο Επίσκοπος Πολύκαρπος, εκ του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, επίσημοι καθώς και πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων και πολλοί μικροί μαθητές γειτονικών σχολείων. Αναμεσα στους πιστούς που εκκλησιάστηκαν ήταν και πολλά πνευματικά παιδιά του Γέροντος Αλεξίου που ταξίδεψαν απ’ όλη την Ελλάδα για να μπορέσουν να βρεθούν κοντά του και να πάρουν την ευχή του.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο νέο περικαλλές Καθολικό της Μονής, που οικοδομήθηκε με τις παραδοσιακές βυζαντινές τεχνικές και εγκαινιάσθηκε πριν από δύο χρόνια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Μετά τη θεία λειτουργία ο Γέροντας Αλέξιος δέχθηκε τις ευχές των Αρχιρέων, των κληρικών, Μοναχών και Μοναζουσών και των πιστών στο Αρχονταρίκι της Μονής.