You are currently viewing Στο Άγιο Όρος ο Πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς

Στο Άγιο Όρος ο Πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς

  • Reading time:1 mins read

Προσκυνηματική επίσκεψη στην Αθωνική μοναστική Πολιτεία θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Σαββατοκύριακο ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός πριν από λίγες ημέρες είχε εκφράσει την επιθυμία να επισκεφθεί λίαν συντόμως το Άγιο Όρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Άγιο Όρος, οι προετοιμασίες στις Καρυές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μόλις η δεύτερη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο «περιβόλι της Παναγιάς».

Ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέφθηκε επισήμως την Αθωνική μοναστική Πολιτεία ήταν ο Κώστας Καραμανλής το 2006, ενώ στο Άγιο Όρος είχε βρεθεί τον Οκτώβριο του 2011 και ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από την ανάρρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Θρόνο της Κωνσταντινούπολης.

Το πρόγραμμα Σαμαρά

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς θα φθάσει στην πρωτεύουσα των Καρυών το απόγευμα του Σαββάτου. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή. Θα ακολουθήσει πανηγυρική δοξολογία στο ναό του Πρωτάτου, ενώ αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην πανηγυρική συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.

Το πρωί της Κυριακής θα επισκεφθεί τη Μονή Ιβήρων και την Μονή Σίμωνος Πέτρας όπου θα γευματίσει, ενώ αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν οι υπουργοί Παιδείας Κων.Αρβανιτόπουλος και Μακεδονίας – Θράκης Θ.Καράογλου, ο βουλευτής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημ. Ιωαννίδης, ενώ στη συνοδεία του πρωθυπουργού θα βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος.