You are currently viewing Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ο πολιούχος Άγιος Δημήτριος

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ο πολιούχος Άγιος Δημήτριος

  • Reading time:1 mins read

«Να προσβλέπουμε σε καλύτερες μέρες με τη λιτάνευση του Αγίου Δημητρίου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης», τόνισε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, μετά το τέλος της λιτανείας, έξω από τα προπύλαια του ναού.

Λαοθάλασσα κληρικών και πιστών συνόδευσε την εικόνα και το Ιερό λείψανο του Άγιο Δημήτριο και την Παναγία την Ελεούσα,στη λιτανευτική πομπή σε δρόμους γύρω από τον ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης.

Ο καλός καιρός στάθηκε σύμμαχος ώστε οι Θεσσαλονικείς να συμμετάσχουν κατά χιλιάδες, χωρίς πρόβλημα στις λατρευτικές ακολουθίες εν όψει της αυριανής μεγάλης εορτής για την πολή τους.

Νωρίτερα, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και των Μητροπολιτών Κισάμου Αμφιλοχίου ,Λαγκαδά  Ιωάννου και Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου . Στη Λιτανεία έλαβαν μέρος και οι Μητροπολίτες Τριπόλεως και Λιβύης Θεοφύλακτο, Μιλήτου Απόστολο, Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, Ηλιουπόλεως Θεόδωρος και οι Επίσκοποι Θεουπόλεως Παντελεήμων, Θερμών Δημήτριος και Αμοίρου Νικηφόρος

Η λιτανευτική πομπή με το ιερό λείψανο σταμάτησε σε δύο σημεία, όπου πραγματοποιήθηκαν δεήσεις υπερ υγείας για τον πιστό κόσμο της πόλης.