You are currently viewing ΣΕ ΠΕΛΑΓΗ ΕΥΤΥΧΙΑΣ Η ΠΕΛΑΓΙΑ – ΝΕΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΠΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ

ΣΕ ΠΕΛΑΓΗ ΕΥΤΥΧΙΑΣ Η ΠΕΛΑΓΙΑ – ΝΕΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΠΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ

  • Reading time:1 mins read

Βρυξέλλες , Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Oι κάτοικοι της ιστορικής συριακής πόλης της Saidnaya ,αρνήθηκαν να δεχθούν τις μοναχές που απελευθερώθηκαν.Όλοι οι Σύριοι καταδίκασαν τις θέσεις της “ηγουμένης” Πελαγίας που ευχαρίστησε τον Εμίρη του Κατάρ και την Τζαμπχάτ Αλ νούσρα, σε συνέντευξή της στους δημοσιογράφους .Δήλωσε ότι η Αλ Νούσρα τους φέρθηκε καλά (l orient le jour/le monde) και διέψευσε ότι τους αφαίρεσαν τους σταυρούς αλλά ότι το έκαναν μόνες τους “από σεβασμό στο περιβάλλον”.Σ΄ενα βίντεο που αναρτήθηκε από την al – Nusra και όπου κατάγραφονται λεπτομέρειες της διαδικασίας ανταλλαγής απελευθέρωσης, η Πελαγία αναφέρεται στον Εμίρη της Al Nosra στο Yabroud τον Abou Malek al – Tali και τον περιγράφει με κολακευτικά λόγια : Να δώσεις τα πιο θερμά χαιρετίσματά μου στον Abou Malek και να του πεις: Είστε ένα άξιος άνθρωπος» Αποχαιρέτησε τους τζιχαντιστές λέγοντας “ο Θεός μαζί σας και με όλον τον κόσμο.”

Μια άλλη μοναχή η Ajiya δήλωσε στους δημοσιογράφους: “αυτοί ήταν τόσο καλοί μαζί μας. “.“Μας φέρθηκαν καλά και τρυφερά μας έδωσαν ότι τους ζητήσαμε.” “Ήταν ευγενικοί και τρυφεροί” δήλωσε η καλόγρια

Στη Συρία με πρωτοβουλία ελληνορθόδοξων ,έγινε κινητοποίηση για συλλογή υπογραφών για την εξωστρακισμό της Πελαγίας, την αφαίρεση της ηγουμενίας και εκτοπισμού της σε τόπο που θα ορίσει η Εκκλησία. Πρόκειται για κείμενο στα αραβικά το οποίο απευθύνεται στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας:

« ….Με τη στάση της επιβεβαιώνει δημοσίευμα προ εξαμήνου που επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές μέσα από την Εκκλησία, την έφερε να είναι σε επαφή με το Κόμμα Λιβανικές Δυνάμεις που υποστηρίζει τον ξένο παράγοντα. Παρείχε καλές υπηρεσίες στο Jabhat al Nosra και στην Ταξιαρχεία Φαρούκ στη Μααλούλα. Τους εξασφάλιζε τροφή, ποτά και στέγη σε εγκαταστάσεις της μονής. …Είχε ζητήσει την απόσυρση του συριακού στρατού έξω από την πόλη που επέτρεψε την επόμενη μέρα την επίθεση αυτοκτονίας του Ιορδανού Αmar al Jwazwa που ανατινάχθηκε με το αυτοκίνητό του στο κεντρικο φυλάκιο στην είσοδο της πόλης και συμπαρέσυρε στο θάνατο πολλούς σύριους φαντάρους. …Η απαγωγή ήταν κοινή συναινέσει….Πριν τη 2η επίθεση των τρομοκρατών , της ζητήθηκε από το συριακό στρατό που είχε ανακαταλάβει τη Μονή και την πόλη , να απομακρυνθεί αυτή και η συνοδεία της με τεθωρακισμένα οχηματα του στρατού σε σημείο που θα επιλέξει η Εκκλησία …αυτή αρνήθηκε…. »

Το Πατριαρχείο Αντιοχείας εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο παίρνει αποστάσεις από τις δηλώσεις μοναχών και κυρίως της “ηγουμένης” Πελαγίας Σαγιάφ:

“Bέβαια η χαρά της απελευθέρωσης των αδερφών μετριάστηκε από τα λόγια που πρόφεραν ορισμένες απ΄αυτές ….Διαβεβαιώνουμε όλους τους Σύριους χριστιανούς και μουσουλμάνους γιους και κόρες ότι αυτές οι δηλώσεις δεν απηχούν τις θέσεις της Εκκλησίας αλλά απορρέουν από την πίεση της κράτησής τους…Η ίδια η Εκκλησία είναι γνωστή για τον πατριωτισμό της όσο και οι γιοι της για τις ιδέες τους, τη δράση τους, τη μαρτυρία τους αλλά και για την πολιτεία τους.Καταδικάζουμε κάθε μορφή τρομοκρατίας απαγωγών και βίας που στρέφεται κατά της Συρίας και καταστρέφει τόσο τζαμιά όσο και εκκλησίες…..Ο Θεός να προστατεύει τη Συρία,ο Θεός να προστατεύει το λαό της και τον Πρόεδρό της …”(sana,elemarada,al Akhbar,antiochpatriarchate.org 13.03.14)

Η Wall Street Journal (12/03/14) αναφέρεται εκτενώς στο σκάνδαλο. «Η κυβέρνηση της Συρίας προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα από την θυμωμένη αντίδραση του κόσμου για την απελευθέρωση δια ανταλλαγής των μοναχών που είχαν απαχθεί από την Αλ Νούσρα παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Η οργή τροφοδοτήθηκε από τις δηλώσεις μοναχών μετά την απελευθέρωση που εξέφρασαν τη συμπάθειά τους στους απαγωγείς και ευχαρίστησαν την τρομοκρατική οργάνωση ».

Ο υπουργός για την Εθνική Συμφιλίωση M. Haidar παραδέχθηκε ότι «μας έφεραν σε πραγματική δύσκολη θέση απέναντι στον κόσμο» , οι δηλώσεις τους.

«Οι μπότες μου είναι πιο τιμημένες από αυτές τις καλόγριες ” δήλωσε ένας αξιωματικός του συριακού στρατού.

Κάτοικος της Μααλούλα δηλώνει στο Dampress : « δεν μπορούμε να συγχωρέσουμε στην Πελαγία το ότι ευχαρίστησε τους εγκληματίες που κατέστρεψαν την Μααλούλα κατέκλεψαν το μοναστήρι και σκότωσαν τα παιδιά της πόλης μας. »

Σχόλια προσβλητικά συνοδεύουν την on line συλλογή υπογραφών:

Έγινε πράκτορας της ισλαμικής θρησκείας /Να την στείλουμε στο Κατάρ / Έπρεπε να σκεφθεί το αίμα των μαρτύρων του συριακού αραβικού στρατού / Είναι συνωμότρια αυτή και όλη η ακολουθία της /Της άξιζε να πεθάνει όπως πέθαναν τόσοι αθώοι γι αυτήν /Απαιτούμε την απέλασή της / Η Πελαγία αξίζει την πιο αυστηρή ποινή /Δεν θα ξεχάσουμε/οπαδός της τρομοκρατίας / Ο σταυρός είναι σύμβολο θυσίας, πρέπει να της αφαιρεθεί /Προδότης του Θεού και της πατρίδας .

Στις 14.03.14 σκοτώθηκε ο επικεφαλής της επιχείρησης μεταφοράς,ανταλλαγής και απελευθέρωσης των μοναχών ως επίσημος εκπρόσωπος της Αλ Νούσρα, Abu Azzam Al Kuwaiti στο Υabrood.Ήταν υπεύθυνος για τις δολοφονίες πολλών χωρικών της υπαίθρου του Iντλέμπ και για τον αποκεφαλισμό μωρού.Eμφανίζεται στο βίντεο με τις καλόγριες.(Αl Akhbar)

Το βίντεο από την ανταλλαγή απελευθέρωση

https://www.youtube.com/watch?v=EZfbnj59jTI

1185417_217296555145242_1810479266_n 1794723_279382358891645_417567117_n Captfgkfiyure-500x262