You are currently viewing Προσβολή προς την Εκκλησία και προς τους αρχιερατικούς όρκους που έδωσε η συμπεριφορά του  Θεσσαλιώτιδος Κυρίλλου– Να ζητηθούν ευθύνες  και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, όσοι κρύβονται πίσω από το… φιάσκο!

Προσβολή προς την Εκκλησία και προς τους αρχιερατικούς όρκους που έδωσε η συμπεριφορά του Θεσσαλιώτιδος Κυρίλλου– Να ζητηθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, όσοι κρύβονται πίσω από το… φιάσκο!

  • Reading time:1 mins read

Διαβάσαμε στο διαδίκτυο ότι την περασμένη Κυριακή,” ιερούργησε” στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Ερμητσίου Καρδίτσας, επ’ ευκαιρία της Κυριακής του Ασώτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλος.

Και η είδηση αυτή πέρασε μέσα στις πολλές που μας κατακλείζουν και μας ενημερώνουν για όλα τα συμβαίνοντα στο χώρο της Εκκλησίας.

Όμως, ορισμένα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και πολύ περισσότερο δεν είναι όπως θέλουν να μας δείξουν ότι φαίνονται ορισμένοι που έχουν προσωπική ιδιοτέλεια.

Ως εκ τούτου, μπορούν να μας στείλουν μαζι με το φωτογραφικό υλικό που είχαν την ευγενή καλοσύνη να στείλουν τα όποια εξαπτέρυγα, να στείλουν παράλληλα και κάποιο ηχητικό αλλά και τηλεοπτικό ντοκουμέντο, από το οποίο να προκύπτει ότι ο εν λόγω Ιεράρχης μπόρεσε να λειτουργήσει όπως αρμόζει σε έναν Επίσκοπο της Εκκλησίας μας;Κατάφερε να πεί ευκρινώς, έστω και μία ευχή ή μία εκφώνηση;
Αν δεν έχει συμβεί τίποτα από τα παραπάνω και ο Μητροπολίτης απλώς ενεδύθη των αρχιερατικών του αμφίων και εκινείτο άφωνος ως μαριονέτα εντός του Ναού τότε πρόκειται για εμπαιγμό της θείας χάριτος αλλά και της Εκκλησίας που ανέχεται τέτοια φαινόμενα αθλιότητας να λαμβάνουν χώρα σε μία εποχή που η πατρίδα μας δοκιμάζεται και ο λαός μας πεινά.
Να κληθούν να λογοδοτήσουν και στη Σύνοδο και στην ποινική Δικαιοσύνη, όσοι κρύβονται πίσω απ´ αυτό το φιάσκο, οι οποίοι για προσωπικούς τους λόγους και προφανή συμφέροντα θέλουν την διαιώνιση αυτής της αρρωστημένης κατάστασης και τον Γέροντα Μητροπολίτη έρμαιο στα χέρια τους!
Μάλιστα οι αθεόφοβοι, για να κάνουν πιο πειστικό το φιάσκο τους, είχαν την φαεινή ιδέα να γράψουν στην ανταπόκριση που απέστειλαν προς το διαδίκτυο ότι λίγο πριν την απόλυση της θ. Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κύριλλος, εις ένδειξη τιμής προς το πρόσωπο του εφημερίου του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής π. Νικολάου Μάλλιου, για το έργο αλλά και την αφοσίωσή του στην τοπική Εκκλησία, του απένειμε το Οφίκιο του Οικονόμου. Μπορούν να μας στείλουν επίσης και το ηχητικό ντοκουμέντο απ´ αυτή την χειροθεσία ώστε να ακούσουμε ποιός ανέγνωσε την ευχή που μόνον ο Αρχιερεύς δύναται να αναγνώσει, αφού μόνον ο Αρχιερεύς δύναται να απονείμει τέτοια οφίκια.;;

Αν συμβεί αυτό και ακούσουμε τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Κύριλλο,Ιερουργούντα και χειροθετώντα, τότε σίγουρα δεν έχει λόγους η επιτροπή που ορίσθηκε από την Σύνοδο να μεταβεί στην Καρδίτσα και να εξετάσει το καλώς ή το κακώς έχειν των ικανοτήτων του Γέροντα Ιεράρχη. Αν όμως όλα αυτά είναι ένα καλοστημένο παιχνίδι από το όποιο περιβάλλον να ευρεθεί πάραυτα ο εμπνευστής του σχεδίου και οι εκτελεστές και να τιμωρηθούν παραδειγματικά και από την Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη, αλλά, κυρίως, από την Ποινική.
Η Φωτό… ντοκουμέντο, του Δημήτρη Καραγιάννη.

kirilos_skandalo1