You are currently viewing Πλήθη πιστών κατέκλυσαν το Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη

Πλήθη πιστών κατέκλυσαν το Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη

  • Reading time:1 mins read

Πλήθος πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συρρέουν από το πρωί της Κυριακής – χωρίς ο αριθμός τους να μειωθεί κατά τη διάρκεια της νύκτας – για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του Αγίου Εφραίμ, του οποίου τη μνήμη τιμά σήμερα η Εκκλησία, στην πανηγυρίζουσα Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου και ο τόπος του μαρτυρίου του, στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, χθες, χοροστάτησε ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ, ο Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός, Καθηγούμενος της ιστορικής Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος.

Μετά τον Εσπερινό, ο Επίσκοπος Διαυλείας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο βίο του νεοφανούς Αγίου και προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του Αγίου Εφραίμ, τόσο ως προς την πίστη του όσο και ως προς την επιμονή του στο να πλησιάσει το Θεό. Αυτά, συνέχισε, είναι τα δύο κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του Αγίου,τα οποία είναι θεμελιώδη και για τον καθένα μας αν θέλουμε να παραμείνουμε στέρεοι στην αποστολή μας αλλά και στην καθημερινότητά μας.