You are currently viewing Ο Υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς, στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς, στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο

  • Reading time:1 mins read

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Νίκος Κοτζιάς επισκέφθηκε σήμερα 24 Απριλίου 2015, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Η συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ θερμό και εγκάρδιο κλίμα διήρκεσε μία περίπου ώρα και περιεστράφη γύρω από θέματα κοινού ενδιαφέροντος σε σχέση με τη γενέτειρα και την Ομογένεια στην Αμερική.

Τον κ. Κοτζιά συνόδευαν ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου πρέσβης κ. Μιχαήλ Σπινέλλης, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του υπουργού πρέσβης κυρία Τασία Αθανασίου, ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχαήλ Κόκκινος, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού κ. Γιώργος Μητράκος, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον Ο.Η.Ε. πρέσβης κυρία Αικατερίνη Μπούρα, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη πρέσβης κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, και ο πρόξενος κ. Μάνος Κουμπαράκης.

Μετά το πέρας της συναντήσεως, ο κ. Κοτζιάς και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Νίκος Κοτζιάς, Υπουργός Εξωτερικών: Ο ίδιος προσωπικά και όλη η αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών είχαμε τη χαρά και την τιμή να μας δεχτεί Σεβασμιώτατος. Περάσαμε στιγμές πραγματικότητος, χαράς της ψυχής μας και αναγέννησης των σκέψεων και του μυαλού μας.

Δεν έχω παρά να τον ευχαριστήσω γι’ αυτήν την ενδιαφέρουσα και άκρως χρήσιμη, δημιουργική και γεμάτη ευγένεια και αγάπη συζήτηση. Ευχαριστώ πολύ.

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος: Εγώ ευχαριστώ τον εξοχώτατο Υπουργό κ. Κοτζιά και την εκλεκτή συνοδεία του για την εξαιρετική ευκαιρία, τιμή και χαρά που νιώσαμε για μια αληθινή, ανθρώπινη επικοινωνία μεταξύ Ελλήνων, Ορθοδόξων πατριωτών.

Είχαμε μια πολύ ωραία ανταλλαγή απόψεων, ο κ. Υπουργός χρησιμοποίησε με πάρα πολύ σωστό και ωραίο τρόπο τις βασικές έννοιες Ορθοδοξίας και Ελληνισμού, αλλά επιπλέον την έννοια της πνευματικότητος ως ενός κεντρικού στοιχείου στη ζωή των ανθρώπων, και στη ζωή των κοινωνιών και στη ζωή της Πατρίδος μας.

Θα ήθελα να πω ότι έχει σημασία όταν εκπρόσωποι της Πατρίδος μας, η οποία περνάει δύσκολες στιγμές, έχουν τέτοια επικοινωνία, με πρόσωπα χαμογελαστά, δείχνουν ότι ποτέ δεν λείπει η ελπίδα, ποτέ δεν υπάρχει αδιέξοδο, πάντοτε υπάρχει λύση.

Γι’ αυτό και χαμογελούμε ότι κι αν συμβαίνει, το αύριο είναι δικό μας.