You are currently viewing Ο Μητροπολίτης Πειραιώς από τον Ωραία Πύλη της Αγίας Σοφίας Ψυχικού: ”Η μέλλουσα κρίση είναι μία πραγματικότητα”

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς από τον Ωραία Πύλη της Αγίας Σοφίας Ψυχικού: ”Η μέλλουσα κρίση είναι μία πραγματικότητα”

  • Reading time:1 mins read

Εορταστική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή της Απόκρεω, στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ως προσκεκλημένος ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από τους εφημερίους του Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Πειραιώς ο οποίος αναφέρθηκε στην παραβολή της κρίσεως, τονίζοντας ότι η σημερινή παραβολή είναι μία ισχυρή επισήμανση της ανθρώπινης εσχατολογίας.

”Η μέλλουσα κρίση, την οποία πολλοί αμφισβητούν ή περιπαίζουν, είναι μία πραγματικότητα την οποία επιδιώκει και επιζητεί η ανθρώπινη καρδία και η φιλοσοφούσα διάνοια, γιατί ο άνθρωπος ο οποίος σύγκειται από ψυχή αθάνατη και σώμα θνητό, έχει εντός του την εικόνα του Θεού, άσχετα αν το αποδέχεται η όχι”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σεραφείμ.

Να αναφερθεί ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την ευλογία να έχει τη χαρά και τιμή να λειτουργήσει σήμερα στον περικαλλή Ναό της Αγίας Σοφίας, όπως επίσης ευχαρίστησε και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς διακόνησε στο παρελθόν στον Ναό της Αγίας Σοφίας.