You are currently viewing Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε τους τρείς ασθενείς Ιεράρχες( Ν. Κρήνης, Γρεβενών και Κιλκισίου) στη Θεσσαλονίκη!

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε τους τρείς ασθενείς Ιεράρχες( Ν. Κρήνης, Γρεβενών και Κιλκισίου) στη Θεσσαλονίκη!

  • Reading time:1 mins read

Εντελώς αιφνιδιαστικά και απρόσμενα, μετέβη χθές βράδυ στη Θεσσαλονίκη ,ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, συνοδευόμενος μόνον από τον Αρχιγραμματέα της Συνόδου,Επίσκοπο Δισυλείας Γαβριήλ και επισκέφθηκε τους τρείς ασθενείς Ιεράρχες της Εκκλησίας μας.
Συγκεκριμένα πήγε και είδε τον Γέροντα Ν. Κρήνης Προκόπιο,( ο οποίος μετά την επέμβαση στο Ισχίον,εξακολουθεί να παραμένεισε εμπύρετη κατάσταση στην Εντατική), τον Γρεβενών Σέργιο, ο οποίος αναρρωνύει σε Κέντρο Φυσικοθεραπείας, μετά τις δύο χειρουργικές επεμβάσεις !!!
Και τελευταίο αλλά όχι και έσχατο,τον Μητροπολίτη Κιλκισίου Εμμανουήλ– πνευματικό του βλαστό του Αρχιεπισκόπου–ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας!
Ήδη τη στιγμή που γράφονταν οι γραμμές αυτές ο Μητροπολίτης Κιλκισίου εισήρχετο στο χειρουργείο, σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση!Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Αρχιεπίσκοπος τον εμψύχωσε να κάνει την επέμβαση που συνιστούσαν οι γιατροί, γιατί η υγεία του ευρίσκεται σε πολύ άσχημο επίπεδο και κινδύνευε να χειροτερέψει.
Ο Αρχιεπίσκοπος διανυκτέρευσε στη Μονή Λαζαριστών.
Στη συνέχεια σήμερα μετέβη οδικώς στην Κατερίνη για την ενθρόνιση–φιέστα του νέου Μητροπολίτη Γεωργίου– ενώ ο προκάτοχος, σοφός Αγαθόνικος είναι χάλια και αφησμένος πια στο έλεος του Θεού!
Επίσης ασθενής εξακολουθεί να είναι ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων, στο νοσοκομείο του Ρίο.
Τέλος αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής για το μέλλον του ανήμπορου πλέον Θρσσαλιώτιδος Κυρίλλου!
Έτσι με τούτο και με τα άλλα ,πολύ σύντομα η Εκκλησία θα αναγκασθεί να ζητήσει σύγκληση της Ιεραρχίας για να αντιμετωπίσει την κατάσταση όπως αυτή θα διαμορφωθεί με τα κενά Μητροπόλεων που υπάρχουν και που θα δημιουργηθούν!