You are currently viewing Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και η νέα φιλανθρωπική δομή της Εκκλησίας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και η νέα φιλανθρωπική δομή της Εκκλησίας

  • Reading time:1 mins read

Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης η τοπική Εκκλησία του Νέου Ηρακλείου – τμήμα της Ι.Μ.Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας – και ο νέος και δυναμικός Ποιμενάρχης της, Μητροπολίτης Γαβριήλ, προσέφεραν στην τοπική κοινωνία και στους δοκιμαζόμενους από την κρίση συνανθρώπους μας το νέο Κοινωνικό Παντοπωλείο που δημιουργήθηκε με τη στήριξη του εκκλησιαστικού φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ και της Δημοτικής Αρχής.

Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου με τον οποίο αμέσως μετά – καθώς με το δήμαρχο της πόλης- έκοψαν την γαλανόλευκη κορδέλα στην είσοδο δίνοντας προς χρήση το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Συγκινητικοί ήταν οι λόγοι του Μητροπολίτη Γαβριήλ ο οποίος αναφέρθηκε πολλές φορές στο παράδειγμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και σε όλα όσα διδάχθηκε κοντά του για την στήριξη του εμπερίστατου ανθρώπου και τόνισε ότι το νέο Κοινωνικό Παντοπωλείο θα είναι στη διάθεση κάθε πολίτη που έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις. Ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή του εκκλησιαστικού φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ Κωστή Δήμτσα για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του να βοηθήσει στη δημιουργία του Παντοπωλείου αλλά και τον δήμαρχο της πόλης, Nίκο Μπάμπαλο, για την παραχώρηση του χώρου.

Με πατρικούς λόγους μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ο οποίος τόνισε ότι η Εκκλησία προσφέρει σε κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται μέσα από τις δομές που έχει δημιουργήσει με τη βοήθεια του πιστού λαού του Θεού.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Χατζησοφιά, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιερείς και πλήθος λαού.