You are currently viewing Οι τέταρτοι χαιρετισμοί στη Νίσυρο και τα εγκαίνια τις νέας πνευματικής εστίας

Οι τέταρτοι χαιρετισμοί στη Νίσυρο και τα εγκαίνια τις νέας πνευματικής εστίας

  • Reading time:1 mins read

Με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ πραγματοποίησε τριήμερη ποιμαντορική επίσκεψη στη Νίσυρο ενόψει της περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Την Πέμπτη 27 Μαρτίου χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων στο χωριό των Πάλλων. Εκεί οι κάτοικοι του χωριού τον υποδέχτηκαν με αγάπη και χαρά αφού από πολύ νωρίς είχαν κατακλείσει το ναό και περίμεναν να των υποδεχτούν και να πάρουν την ευχή του. Μετά το τέλος της ακολουθίας ο εφημέριος του χωριού π. Νικόλαος ευχαρίστησε το Μητροπολίτη για την τιμή και την ευλογία που επισκέφτηκε την ενορία του.
Την επόμενη μέρα ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου παρέστη στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Ποταμιττίσης. Το απόγευμα τις ίδιας μέρας προεξέχει της Ακολουθίας τις τέταρτης στάσης των Χαιρετισμών της Θεοτόκου και στη συνέχεια τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων του νέου πνευματικού κέντρου της ενορίας του Μανδρακιού όπου αποτελεί δαπάνη του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιανής π. Στεφάνου Καλλιστή.
Στην ακολουθία παρέστη ο Δήμαρχός Νισύρου κ. Νικόλαος Καρακωνσταντίνος με αρκετούς δημοτικούς συμβούλους του νησιού, ο Διοικητής της ΔΑΝ Νισύρου Ταγματάρχης Κωνσταντίνος Πετρίδης συνοδευόμενος από αξιωματικούς που υπηρετούν τη μονάδα, ο Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Νισύρου Αρχιφύλακας (ΕΣ) Δημήτριος Κούτσικος καθώς και η εκπρόσωπος του Λιμενικού Σταθμού Νισύρου Κελευστής (ΛΣ) Κυριακή Χιώτη τέλος πλήθος πιστών είχε κατακλίσει το ναό από πολύ νωρίς.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο π. Στέφανος αναφέρθηκε στην εικοσαετή διακονία του στο νησί , στο ιστορικό της δημιουργίας της πνευματικής εστίας καθώς και στις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούνται σ’ αυτή. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μητροπολίτης μας όπου ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον π. Στέφανο για το έργο που επιτελεί στη Νίσυρο και απευθυνόμενος στο Δήμαρχο και στους πιστούς είπε «να το προσέχετε σαν τα μάτια σας τον παπά Στέφανο». Τέλος ο Μητροπολίτης μας χαιρέτισε έναν έναν τους πιστούς και τους έδωσε μια μικρή ευλογία.

ΠΗΓΗ: amen.gr