You are currently viewing Οι απανταχού Κεφαλλήνιοι ψηφίζουν τον Αρχιμ. Νικόλαο Χαρτουλιάρη,για νέο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας

Οι απανταχού Κεφαλλήνιοι ψηφίζουν τον Αρχιμ. Νικόλαο Χαρτουλιάρη,για νέο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας

  • Reading time:0 mins read

Τέτοια πανστρατιά έχει να τη ζήσει η Εκκλησία σε εκλογή νέου Μητροπολίτη πολλά χρόνια.
Μετά τον άδικο θάνατο του εκλεγέντος κσι μηδέποτε ενθρονισθέντος Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γερασίμου οι απανταχού Κεφαλλήνιοι έχουν καλέσει προσκλητήριο και ζητούν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την Ιεραρχία την εκλογή του Αρχιμ. Νικολάου Χαρτουλιάρη ως νέου πομενάρχη τους.Ο αρχιμ. Νικόλαος είχε συμμετάσχει και στην προηγούμενη εκλογή και παρά την θριαμβευτική εκλογή του Γερασίμου είχε συγκεντρώσει έναν ικανοποιητικό αριθμό ψήφων από τους εκλέκτορες Αρχιερείς και χωρίς την βοήθεια κανενός!
Ο Αρχιεπίσκοπος ωστόσο μετά την αιφνιδιαστική απόσυρση του κατ´αρχήν χρισθέντος ως υποψηφίου Αρχιμ. Νεκταρίου Παρασκευάκου, κρατά κλειστά τα χαρτιά του! Ενώ είχε δώσει και στον Αρχιμ. Νικόλαο Χαρτουλιάρη το δικαίωμα της καθόδου ως υποψηφίου, μαζί με τον Αρχιμ. Νεκτάριο Παρασκευάκο τώρα δεν εκφράζεται και λέγει στους Ιεράρχες που ρωτούν ποιόν να ψηφίσουν οτι θα τους πεί έξι μέρες προ της εκλογής.
Η κωλυσιεργία αυτή, όπως είνσι φυσικό,δίνει τη δυνατότητα στο να οργιάζουν οι φήμες και να ακούγονται και νέα ονόματα και μάλιστα αξίων κληρικών με σημαντικό πνευματικό έργο, που έχουν αργήσει να προαχθούν όπως του Αρχιμ. Ιερόθεου Καλογερόπουλου, πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Μεσογαίας και του Αρχιμ. Δημητρίου Καλατζή,καθηγητή και υπευθύνου της Σχολής Βελλά στη Μητρόπολη Ιωαννίνων. Παρά τα προσόντα και τις επιςτημονικές περγαμηνές των δύο παραπάνω κληρικών δεν είναι κανείς εκ των δύο Κεφαλλήνιος!
Ως εκ τούτου ο Αρχιμ. και διακεκριμένος ιατρός Νικόλαος Χαρτουλιάρης, αποτελεί για τους Κεφαλλήνιους την μοναδική επιλογή.
Μάλιστα ο Δήμαρχος Κεφαλληνίας κ. Παρίσης με αφορμή την θεομηνία που έπληξε προχθές το νησί κάλεσε τον π. Νικόλαο, όπως κάθε φορά, για να βοηθήσει τους κατοίκους του νησιού στη δυσκολία αυτή αλλά ο σεμνός κληρικός για να μην παρεξηγηθεί προτίμησε να μην πάει ο ίδιος ενώ ευρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τις ιατρικές υπηρεσίες του νησιού και συνδράμει σε όλα τα δύσκολα!
Περιμένουμε λοιπόν από τον Αρχιεπίσκοπο να αποφανθεί για το
ποιός θα είναι επιςήμως υποψήφιος και στη συνέχεια να μιλήσει και το Αγιο Πνεύμα στον ελεύθερο χώρο που θα του αφήσουν για να εκφρασθεί κι αυτό!